Imorgon åker vi!

Idag var jag i skolan för sista gången på jättelänge. Inte förrän den 5e december är vi tillbaka i Växjö. Förhoppningar om den 5e december:
1. Vi kommer att vara bruna och jag lite charmigt fräknig.
2: Vi kommer att vara utvilade.
3. Vi kommer att mirakulöst nog inte ha gått upp ett enda hekto trots att det enda vi gjort är att ha ätit och druckit alldeles makalöst gott.
4. Vi kommer att ha varit med om en fantastiskt spännande resa till en av världens mest fascinerande platser med en enormt cool historia.
5. Anledningen till att vi inte har gått upp i vikt är INTE att vi har varit magsjuka halva semestern.

Jag har tagit farväl av min klass idag och de lyckönskade och var smakfullt avundsjuka. Det känns helt fantastiskt att få åka iväg på den här resan till Egypten. Ikväll har jag irrat omkring i lägenheten och försökt få med mig vad som kan tänkas behövas. Jag tror att jag är klar och har nog förmodligen inte glömt allt för mycket. Träningskläderna är också med ifall jag råkar snubbla in på en trevlig hotellträningsanläggning. Eller kanske bara vill ta en joggingtur i värmen...

Jag har idag också försökt förhandla mig fram till ett ok pris på ett nytt träningskort på ett mycket fint och bra träningscenter i Växjö. De vill ha 500 spänn i månaden för ett 6-månaderskort och jag ville få ner det till 400 vilket är ett svindyrt pris det också men mer överkomligt. Det gick inte, no way. Johnny sa att jag hade förhandlat duktigt och bra men träningscentertjejen sa att priserna inte är förhandlingsbara för någon. Fräs. Om jag lärde mig något som hotellreceptionist så var det att inga priser är fasta, allt är förhandlingsbart! Så nu tror jag inte att det blir något kort där fastän de har allt från body pump till yoga till afropower dance och det enda jag vill är att träna där:( Men jag får se...

Nu ska vi till tvättstugan och sen ska vi äta vår sista Växjömåltid bestående av Korv!

Vi får se vilka bloggmöjligheter som bjuds på det femstjärniga hotell där vi tänkte husera de närmaste två veckorna:)

Tills nästa gång.
Hej!

Snart så...

Det närmar sig med, inte stormsteg utan stormskutt. Resan. På torsdag (om en vecka!!) åker vi till Hurghada för att bli bruna och runda och glada! Vi åker till Gotland redan på onsdag för därifrån går ju flyget till Hurgada. När man då äntligen får tag i en sådan där trevlig direktresa så har man såklart flyttat till Växjö när tiden är inne...Det är lite snopet. Men jag känner att det ska bli kul att komma hem också och när vi kommit tillbaka från Egypten har vi fyra dagar på Gotland. Krama lite på sin mamma och sina vänner och varandra. Tjo!

Jag håller på med min första riktiga inspelning i skolan och imorgon ska jag göra färdigt den. Det är så sjukt kul! Hela processen har varit jätterolig. Jag har spelat in mina musiker och nu har jag massor av tagningar att välja bland och jag ska mixa ihop allt så att det blir jättefint!

Annars måste jag säga att allt är bra men vi är trötta här i Växjö. Det är så mörkt nu och kallt och jäkligt. Lite sol är verkligen vad vi behöver.
På lördag ska vi hem till en klasskompis och spela spel!! Vi har suttit här i vårt kök och spelat Carcasonne bara jag och Johnny så många gånger nu att vi är i desperat behov av spelkompisar. Jag lyckades fånga in denna arma klasskompis i mitt sällskapsspelsnät så nu är jag mycket nöjd. Det ska bli kul

Just nu är det en dokumentär på tv om sverigedemokraterna. Jag tittar med ett halvt öga varje gång Johnny brister ut i asgarv för att det är mycket oerhört puckade saker som hävdas och sägs. En kvinna säger att muslimska kvinnor är smutsiga för det har hon läst i en bok...Jag blir så förbannad och visst är det skrattretande också. Ja, jisses.

Jag ser fram emot en god natts sömn. Är helt slut idag.

Hej!

Muskel

Mina armar hänger slaka längst min sargade kropp. Det är inte utan att knäna skakar när jag går upp för trappan till lägenheten. Jag öppnar dörren med en tung hand, jag orkar inte gripa handtaget utan låter tyngdkraften långsamt trycka ner det. Jag hasar mig in genom dörren och låter väskan bara falla ner på hallgolvet bredvid skorna som jag med möda skrapar av mig, fot för fot. Låren värker, vaderna värker. En aning vätskebrist orsakar benen att krampa en smula så fort jag rör mig. Mina axlar känns fortfarande som att de brinner och underarmarna är så gott som oanvändbara trots att mjölksyran nu lagt sig. Jag tittar upp under lugg på min man som sitter i vardagsrummet.
-Var det ett bra pass? frågar han
-Helt fantastiskt! svarar jag och är lyckligare än någonsin. Jag har äntligen fått styrketräna!

Nice med lov

Jag har ett väldigt bra lov måste jag säga. Tanken är väl att jag ska plugga lite musikteori och öva piano (vilket jag redan gjort en gång!) denna vecka men förutom produktionslektionen idag har jag haft en mycket lugn vecka hittills. Jag började med morgonyoga idag. Jajjemen, 07.00 påbörjade jag min första solhälsning och sen hade jag ett underbart pass innan jag duchade på träningscentret och åt en otroligt efterlängtad frukost.

Jag är så hungrig hela tiden nu för jag håller på att "tända av" från socker. Jo, det har blivit mycket onyttigheter och socker och McDonalds nu ett tag och jag är ju helt galen i sånt så nu måste systemet rensas. Det går ganska fort men man måste vara konsekvent för att suget ska försvinna. Den ljuvliga halloweenhelgen blev sista chansen för både mig och Johnny att "unna" oss onyttigheter på ett tag. Vi ska ju åka till Egypten om två veckor och det ska bli helt fantastiskt men det är inte utan att man blir lite nervös. Dels för att 70% av skadekraven från försäkringsbolag angående resor till Egypten är om matförgiftning för tydligen har de inte så bra hygien i sina kök. Dels för att jag inte vet vad man kan äta där som är gott. Tänk om man bara vill leva på vitt bröd och Nutella! Det brukar kunna vara lite så. Och så dricker man en massa onyttig öl och läsk och så äter man glass. Vi ska bo all inclusive så det är liksom bara att ta för sig. Farligt! Men underbart att få komma bort en stund och få lite sol och bad. Underbart!

Smyger upp över poolkanten. Bilden är från förra Turkietresan i våras.
Härliga minnen!


Detta är från Turkietresan 2008. Mmmmmm.

Imorgon ska jag träffa klasskompisar. Det blir skogspromenad och lunch. Sen blir det faktiskt ännu ett yogapass. Jag vet, jag är den lyckligaste flickan i världen!

Hej!

Halloweenfest i Kalmar!

Vi är åter i Växjö efter en alldeles fantastiskt trevlig helg i Kalmar. Vi har bott hos Johanna och jag var ute med henne på fredagen medan Johnny träffade sin kalmarkompis. Jag och Johanna var på en krog där P3 hade en humortävling som vår kompis Johan var med i. Han var jätterolig men vann inte tyvärr. Det var några roliga uppträdanden och vi hade överlag en jäkligt skojig kväll.
På lördagen var det så dags för den efterlängtade HALLOWEENFESTEN! Vi pyntade Johannas lilla hus med spindelväv och vi stänkte ner ett duschdraperi med blod (fake) så att det såg ut som att någon hade blivit fullständigt slaktad i duschen!! Sen gjorde vi oss själva riktigt läskiga också. Jag var någon sorts zombiesnubbe som under kvällen kom att kallas "Billy Bob", Johnny klädde ut sig till en stor grön kärring (hihihi) och Johanna var "Fröken mördad" som under kvällen spelade en viktig roll i den mordgåta som Johanna hade förberett. Det var riktigt spännande! Hon hade gömt ledtrådar i huset och vi var två i varje lag som blev mer och mer paranoida över vad de andra visste och inte och lagen smög sig hela tiden undan för att konferera och spanade på vad de andra gjorde. Ett skojigt musikquiz hade "Fröken mördad" också förberett och nu kommer skrytet: Jag och Johnny, min självklare lagkamrat, vann stort både i musikquizet och vi löste även mordgåtan till Johannas stora förtjusning.
I slutet av kvällen (början av nästa dag...) upplevde jag vissa problem med att få av mig alla bölder och allt blod och hade kvar lite röda pigment idag också. Nåja, det är ett lagom offer till partygudarna.

Vi såg ut såhär:


Före...

och efter sminkning...


Och så Johnny före...


och efter....

Hjälp!!


Här är hela gänget. Det är glada flickor från Johannas klass och så jag
och Johnny i all vår grönhet.

Fantastiskt kul helg. Nu har jag typ liksom lov fast jag har lektion imorgon men annars är det inte så mycket mer. Idag har jag haft en underbar dag. Jag kom upp i vad jag kallar tid och sen har jag städat, varit på yoga som var hur bra som helst, tagit en lur i soffan och lagat mat till min man. Snart ska vi på bio och se "The other guys". Imorgon väntar också yoga och på onsdag också. Jag älskar lov!! Typ liksom...

Hej!

RSS 2.0