Vår, vakenhet och Visby

Hej!

Läget är som följer:
Jag sitter i ett mycket solvarmt vardagsrum i vår lägenhet i Växjö. En lägenhet som vi nu mutat vår hyresvärd till att få ha kvar, inte bara till hösten utan också över sommaren. Jippi!! Nu behöver vi inte oroa oss för vare sig framtida adress, sjukt dyr flytt av saker (vi bor möblerat nu men skulle vi flytta finge vi nog hämta våra saker...på Gotland), eller tiden och energin arbetet med en flytt kostar. Jippi igen!

För två helger sedan (Hjälp! Tiden går lite för fort) var vi i ett begynnande vårvarmt Göteborg och hälsade på min Tove och hennes Thomas. Vi hade en fantastiskt trevlig helg som även den gick lite väl fort. Johnny fick gå på travet och jag hade en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag , Tove och Thomas var på Universeum. En makalös plats full av djur och roliga utställningar. Tänk Fenomenalen goes humungus ni som är belanta med Fornsalen! Vi hade skitkul!

Helgen som var (påskhelgen) spenderades i ett mycket vårvarmt Visby. Vi lyckades träffa många vänner men tyvärr inte alla. Hann med att göra mycket kul men hade gärna gjort mer. Det är som det är. Man får nöja sig med effektiva möten och man känner sig som en stor och tråkig vuxen när man plötsligt måste "rusa" för att hinna med den där lunchen med en annan vän...Jag vill ha mer tid och mer pengar så att jag kan läsa en massa roliga kurser och spela en massa musik och resa en massa till spännande platser utan att behöva försaka något...

Det är ju alldeles fantastiskt att det börjar bli varmt. Jag har fått fräknar och blir glad så fort jag öppnar dörren och går ut. Underbart! Men en stor nackdel som värme och ljus innebär är väl att jag vaknar mycket tidigare än jag vill på morgonen av att solen liksom snirklar sig in, tar sig upp över mörkläggningsgardinen och speglas i det vita taket så att det faktiskt blir jätteljust. Jag är lite sur över att jag inte kan sova vidare då...

I skolan är det hektiskt igen men det är kul också. Jag arrangerar och harmoniserar och audiofilerar (?) och ska börja spela in en låt snart och det är fullt ös helt enkelt. Jag tror att jag har lite koll på allt just nu i alla fall.

Nu är det dags för pannkakekalas. Jag fick önska mat ikväll :)

Hej!

Det börjar bli varmt

Idag har vi fikat i solen med våra näsor solbrilleklädda och våra jackor bredvid oss på en solvarm bänk uppe på campus. Mysigt! Sen åt vi korv med bröd. Jag är fortfarande proppmätt, kommer kanske aldrig att kunna äta igen. I ett försök att skaka ner maten blev det en stros i stan som var ljummen och skön. Vi satt vid sjön en stund och tittade på fladdermössen som jagade insekter över vattnet. Äntligen är våren på väg! Äntligen vågar jag tro på att det är så. Jag är så tacksam, jag står inte ut med mer kyla och mörker nu.

Jag är fortfarande inte helt frisk. Hostar och blir anfådd för ingenting. Nu var det två hela veckor sedan jag kunde träna. Premiären planeras bli ett yogapass på tisdag morgon. Jag kan inte belasta mina fötter alldeles för mycket för jag verkar ha fått en inflammation i en av dem och den andra är öm och stel. En ovälkommen konsekvens av att jag varit nedsatt så länge. Det är jättetråkigt men bara att anpassa sig efter.

Nästa helg ska vi till Göteborg och hälsa på Tove och gå på Olympiatravet. I alla fall Johnny ska dit så får vi andra se vad vi vill göra. Jag ser sjukt mycket fram emot det! Helgen efter det är det påsk och då blir ett Gotlandsbesök med tillhörande däckbyte för vår del. Det blir kul att komma hem men vi surar lite över hur lite vi kommer att hinna träffa alla som vi vill träffa. Tid! Varför finns det inte mer av den?

http://www.youtube.com/embed/EKvNqe8cKU4

Nu ska vi se om jag har lyckats bifoga åtminstone en länk till ett klipp som jag är mycket förtjust i! Simons katt är det roligaste jag vet!

Hej!

Fortfarande sjuk

Hu, jag har en sådan tradig vecka!
Jag låg alldeles feberdeckad i tre dagar. Igår satt jag upp hela dagen (woho!) och orkade dessutom hjälpa till att tvätta på kvällen fast det resuterade i att jag blev så anfådd att jag fick lite panik faktiskt. Jag har svårt att andas och är slemmig i mina stackars lungor. Igår hände dock det som gjorde även denna sjukdomsperiod till en så kallad Regisk sådan. Jag får ju ofta en massa symtom som typ egentligen inte finns och jag har alltid haft problem med att förklara för sjukvården för de tror mig helt enkelt inte alltid. Johnny skojar om att jag bara vill få uppmärksamhet så därför skaffar jag mig en massa konstiga symtom så när jag sa till honom igår att jag helt plötsligt har förlorat luktsinnet blev han knappt förvånad. Luktsinnet! Jag kan inte lukta något och knappt smaka något. Jag upptäckte det igår när jag skulle göra en ägg och sillmacka till lunch. Jag såg små bitar som flöt runt i sillen så jag skulle lukta om den hade blivit dålig men då kände jag ingen lukt. Inget, nada! Mitt liv har förlorat sin glans. Jag vill ha mitt luktsinne tillbaka. Jag har googlat det och hittar bland annat att man ska äta kortisoltabletter. Bortfall av luksinnet finns i alla fall, det är inget jag har hittat på. Men jag har aldrig varit med om det förut och jag tycker att det är skitäckligt.

Jag skulle ha varit på Gotland nu. Medeltidsbandet ska ha årsmöte ikväll och jag skulle lägga om till sommardäcken som ligger i Västerhejde och jag skulle äta kroppkakor med mamma och fika med vänner men det blir det inget av med. Jag skulle ha åkt igår och egentligen skulle Johnny följa med men han kunde inte ta ledigt. Men nu är jag så risig att jag inte klarar att resa hem, orkar inte köra till Oskarshamn, skulle inte kunna ta mig upp för trapporna från bildäck på båten. Nu är jag här och ska bara vila.

Imorgon fyller min bror en massa år. Grattis i förskott Håkis!

TV-soffan nästa!

Hej!

RSS 2.0