Jag lever! knappt...

Jag ska snart skynda till jobbet. Ville bara säga att jag fortfarande finns här, även om det bloggas ack så lite just nu. Det är lite annant som händer istället som till exempel jobb, repa, jobb, ta en öl med någon som är hemma och hälsar på, jobb, repa, handla och tvätta, jobb och så en öl till på det.

Jag mår bra men nu ska det helst inte dyka upp mer. Jag har haft en underbar helg då familjen firade kära mammas 60-årsdag och jag fick vila ut i tre dagar så jag är lite återhämtad men nu kommer jobb och underbara människor som måste träffas och kramas på. Sen är det lite extra som musiker på Kapitelhusgården. Skoj men tidskrävande.

Natten till igår blev min cykel stulen så det verkar som att jag kommer vara tvungen att promenera. Det har jag inget emot förutom att det knaprar tid av mitt redan ganska pressade schema.

Dags att dra. Hoppas sommare är god mot er alla.

Hej!

Utmattad

"Jag är trött", funderade jag högt när jag kom hem från jobbet idag. "Sådär jättetrött så man inte hinner med att vila ut någonsin känns det som". "Hm", svarade min karl stilla. "Jag skulle säga att du är utmattad". Ja! Jag hade aldrig kommit på det ordet själv. Precis så är det. Jag är utmattad för på sistone har det varit mycket jobb både dag och kväll, mycket alkohol och sena kvällar. Intensivt leverne. Jag är inte riktigt skapt för det märker jag. Och jag fattar sällan när det sakta men säkert bryter ner mig. Kommer på det alldeles för sent. Nu har jag kommit på det (nej, det var Johnny som kom på det) och ikväll är det pladask direkt efter avslutande av aktuellt blogginlägg.

Och i detta blogginlägg har jag spännande information att dela med mig av, det vill jag lova. Det är alldeles enormt. Till och med svårt att tro att det faktiskt är sant. Ok, här kommer det...:...:Jag har kommit in på musikalisk specialisering i Växjö! Och vi har bestämt oss för att flytta dit så att jag kan plugga i ett år! AAaa! Kul! Jag är alldeles förtjust. Och alldeles livrädd ska tilläggas men det kan jag väl få vara en stund. Det kommer att gå över. Jag tror på detta. Så fantastiskt mycket! Jag vet vad ni tänker. "Men Visby träningscenter då?" Ja, det kommer att bli en jobbig separation men jag kan bara hoppas att det förstår och förlåter en dag. Själv kommer jag att sakna det enormt mycket och som fattig student får jag väl vänja mig vid alla billigare studentalternativ när det gäller träning. Löpskor har jag redan och en trevlig skog full av löptränande studenter fanns visst precis vid skolan. 100 pushups-utmaningen blir mycket aktuell igen!

Jag vill bara säga att det känns superspännande och att jag är verkligt stolt över att våga detta. Och jag är enormt tacksam och imponerad av min älskade Johnny som nu kan förbereda sig på ett tråkår i arbetslöshet, leda och fattigdom. Och ändå ställer han upp för sitt flängReg. Jag har nog fångat den finaste och absolut bäste mannen i hela denna verklighet. Denna uppoffring ska inte passera ouppmärksammad.

Så jag är glad och spänd av förväntan. Tack alla som alltid stöttar mig trots att jag är knäpp ibland. Tack! Tack!!

strömavbrott och facebook

Det har varit en intressant helg. Först kan jag säga att vistelsen i Kräklingbo var alldeles ljuvlig. Lugn och skön och full av mat, dryck, sol och bad. Mycket uppfriskande och härligt. Att få umgås med sin Johnny är en riktigt trevlig grej. Undrar varför jag inte gör det oftare...

Sen firade jag den ledigheten med två hysteriska dagar på Fornsalen. Igår blev det strömavbrott på grund av lite vanlig åska. Jag vet inte hur många som var påverkade på ön men det var många! Vi hade ett alldeles svart museum som vi snart insåg att vi skulle få stänga till. Det är en riktig säkerhetsrisk att snubbla omkring där i mörkret så sakta men säkert föste vi ut alla och när vi precis skulle ta i ytterdörren för att gå hem två timmar innan beräknad strömankomst så kom den tillbaka och vi alla utbrast ett ångestvrål när allt med surr och brus kom igång och varenda lampa sken upp. Sen dog det igen. Vi gick snabbt och låste om oss.

Så idag var kassorna inte räknade och det fanns lite att fixa eftersom många igår fick pengarna tillbaka då de betalat inträde för något som inte gick att se. Även några larm stod och pep surt när vi dök upp imorse. Och när Ingrid väl öppnade porten klockan tio blev hon nästan fälld av den hord människor som trängde sig in. Fort, fort, fort måste det gå ju. Sen fortsatte det bara att strömma på och alla har jobbat som galningar och jag är helt färdig. För lite åskas skull...

Sen har vi ju det här med facebook. Jag har varit, och är fortfarande, en sur motståndare till facebook. Fast jag övertalades 2007 att skaffa ett konto som jag direkt började tycka mycket illa om och alla pokeningar och vampyrbett och skit drev mig till vansinne så jag har ignorerat mitt konto sedan dess. Jag har nu börjat använda facebook igen eftersom jag ville se vilka bilder som finns upplagda på mig och rätt vad det är så ringer Johnny och jag inser att jag suttit och slösat bort nästan två timmar av mitt liv på detta facebooksurfande. Jag känner mig berövad min tid!! Jag är helt förtvivlad. Hur kan man bli så beroende av något man inte ens tycker är speciellt kul!? Ja, Johnny. Jag skäms. Jag trodde att jag var en människa som levde som hon lärde men ack så jag har bedragit mig.

Därmed vill jag inte döma någon annan för deras facebookande (jo, någon kanske jag vill döma men det betyder inte att jag tänker göra det), alla får göra precis som de vill. Men jag känner mig som efter en utekväll som man egentligen inte kände för. Man skulle ha gått hem. Satt sig och sett en bra film och myst. Man ångrar sig.


Något man inte ångrar är en kväll i naturen i alla fall. Här är vi på väg för att bada i en liten mystisk och alldeles hemlig vik i Kräklingbo. Klockan är mycket men det är fortfarande så underbart ljust och varmt ute.


Som ni ser är även Johnny mystisk och hemlig.


I denna solstol ska det sittas som aldrig förr!Och i detta vatten ska det plurras. Fan vad härligt vi hade det! Jag vill tillbaka.


Ett Reg i nattligt motljus. Ett jävla liv var det. Tusentals fåglar som
hade party på stranden. Men inga andra ljud. Ingen väg nära, inga
fläktar, inga människor, inga tecken på en modern värld. Bara natur
och natt. Och Regina och Johnny.


Johnny i sin sommarhatt.

Jag undrar ibland varför jag inte bor i en stuga i skogen. Det är ju så härligt. Men så var det fortfarande det här problemet med pengar. Att man måste ha några...Jag vill ha sommarsemester! Det ska bli mitt mål.

En liten myslista:
söndag kväll i källaren

Hej!


Snart Kräklingbo

Nu ska jag bara jobba som vakt på museet i åtta timmar. Sen cyklar jag hem med snabba ben för att kasta in Johnny och lite annat som kan behövas i bilen och sen bär det av till Johnnys pappas stuga i Kräklingbo. Där ska softas, ätas, drickas BÅDE vin och öl och även smofsas godis! En liten välförtjänt minisemester på en plats där tiden står stilla och lugnet verkar ha bosatt sig. Jag kommer nog INTE att blogga på ett par dagar nu...

Hej!

Så varmt att vi går på museum

Ja, nu är det fasen så varmt att jag inte kan förstå hur någon kan vara på stranden dagtid. Igår kväll efter jobbet åkte jag och mina kolleger till Ygne strand och badade och hade jätteskoj. Solen värmer lagom runt åtta på kvällen och vattnet var underbart svalkande.

En dag ska jag ha ett jobb med sommarsemester och då ska jag bada varje dag och varje kväll och jag ska vara skrynglig av allt badande och jag ska vara lyckligare än någonsin. Johnny är på travet idag. Kanske kan lösningen vara närmare än man tror...Heja Johnny!

Våra besökare på Fornsalen är idag mycket lättade över det något svalare klimatet här inne. Har man suttit här ett tag så känns det inte som att det kan vara varmare men då räcker det med att sticka ut en fot genom dörren och med ett fräsande dra tillbaka den för att förstå hur varmt det faktiskt är ute idag.

Ikväll ska jag träna Body Jam på ett luftkonditionerat träningscenter. Det går inte att utomhusträna just nu så jag har längtat efter lite "svalare" träning.

Nu ska jag äta lunch med min kära Madeleine.

Hej!

Varmt i Visby!

Jag är på jobbet och bloggar lite. Efter Almedalsveckan är det lugnt och skönt igen och vi tar det alla lite lugnt idag för det kan vi fasen unna oss. Staden är varm! Jättevarm! Hur varm? Kanske 30 grader. Eller 40 kanske. 50? Vad vet jag.

Jag sitter så still jag kan i alla fall förutom den lilla hjälp jag gav cafeet förut när de var en kort. Då blev jag varm. Nu sitter jag vid en fläkt. Imorgon ska vi nog bada med jobbet efter jobbet. Ikväll blir det pytt i panna med Johnny innan han ska jobba.

Hej!

Almedalsveckan

Jag kan stolt meddela att jag överlevt den berömda vecka 27, Almedalsveckan. Måndag, tisdag och onsdag har jag varit seminarie"värdinna" i en av Fornsalens lokaler som hyrts ut till olika grupper som haft sina seminarier där. Situationstecknen ovan beror på att det var inte så mycket värdinnande utan faktiskt mest kånkande av grejer såsom backar med mineralvatten, olika förbeställda små måltider som grupperna promt ville få serverat INNE i seminarielokalen varpå jag smög så gott jag kunde men fick ändå några huvudvändningar för att jag bökade runt mitt i viktiga tal. All disk och alla sopor har jag sprungit med också.
"Hej och välkomn...javisst, det kan jag nog fixa...inte det? men om ni...nehej, ok. Jag får be någon att åka och köpa det då...Om jag har ett snöre?...varsågod...var det fel snöre? ok. Jag ska se om ja...är det försent nu... jaha, när tror ni att ni kommer att behöva....förlåt? Vårt personalrum? Nej, där kan ni nog inte....vad sa du? Har de satt sig i personalrummet? Fan! Snälla, jag behöver städa av lokalen så ni kan inte ställa all er utrustning här nu. Jag har svabb....ok, gör som ni vill...

Visst har det varit roligt men det är svårt att synkronisera tre mellanhänder som alla har lite olika uppgifter och alla tycker att deras uppgifter är de viktigaste och ingen har gjort som jag har rekommenderat med förtäringen och det har blivit spill och kladd och alla har lyckats beställa ungefär en tredjedel av vad de hade behövt och när sakerna har börjat ta slut är det bara så att vi ska kunna fixa mer och när vi inte kan det är vi dååååliga! Men vi har löst det mesta och jag tycker att vi har gett dem ett mycket proffsigt bemötande.

Nu har jag en ledig dag och den ska jag fira genom att gå på lite efterlängtad body pump om en stund. Ikväll har jag ett gig. Imorgon är det åter till arbetet.

I söndags träffade jag min kära Anna som hade lite semester och passade på att hälsa på i ett soligt Visby. Vi hade en underbar dag! Det är så fantastiskt att få leka turist. Att bara sitta på en uteservering och dricka kaffe och prata och titta på människor i flera timmar. Det kan jag göra varje dag. Jag och Johnny har även lyckats snuva till oss ett kvällsdopp i ett stenbrott och haft en vin, öl och fotbollskväll med några vänner. Idag ska jag väcka honom lite tidigare så vi hinner ta en fika med en annan vän som är på besök. Det blir små stunder men det blir stunder i alla fall.

Spindelpopulationen i källaren är just nu hög. De gillar att hänga här på sommaren och de är feta och glada och snabba! Jag misslyckades fatalt med infångandet av en igår. Jag är rädd att den enbart förlorade ett ben som följd av försöket. Jag måste vara snabbare nästa gång. Eller köpa gift...

Jag hoppas såklart att alla har en härlig sommar och jag önskar er en även härligare.

Hej!

Vikingafestival

Snart ska jag packa in mina instrument och korvluktande historiska outfit i bilen och åka till Vikingabyn där vi idag har ett gig för det är dags för den årliga vikingafestivalen. Imorgon gör vi likadant och på lördag är det också festival men då är det ingen av oss musiker som kan så då får det bli tyst.

Min och Johnnys dag och kväll igår var fantastiskt trevliga! Solen sken och vi badade och solade på "familjeTofta", åt kycklingmacka och drack kaffe. På kvällen blev det trerätters på s:t Hans restaurant som jag hoppas att alla testar någon kväll. God damn, den där Liselott kan verkligen laga mat! Och deras husets röda är det bästa jag druckit. Jag överdriver verkligen inte. Fy fan vad gott och trevligt allt var.

Så, självklart är jag lite mosig idag men glad ändå och som Madeleine så väl uttryckte sig på jobbet härom kvällen: "Du är musiker, du SKA vara lite bakis!". Check!

Ha en härlig...nu ska vi se, idag är det...torsdag! just det

Hej!

RSS 2.0