Musikvetenskap

Wow!
Jag har visst börjat plugga på Högskolan märkte jag idag. Förutom alla härliga rep som ska klämmas in, vi har konsert redan den 5e oktober, och en massa hemuppgifter gällande komposition och notering och andra teoretiska musikövningar så är musikvetenskapen helt hysterisk. Vi ska läsa hundra sidor i veckan ur en bok som ingen ens har utan alla ska beställa typ idag och på torsdag (om två dagar!) ska vi ha läst en massa i densamma och dessutom analyserat lite gregoriansk sång som hittas i en databas på Linneuniversitetes hemsida som inte ens går att logga in på idag! Help!

Min underbare man har i alla fall servat mig med både delikat lunch och fantastiskt smaskig kvällsmat. Man har det ju jäkligt bra här i Växjö! I like! Här vill jag stanna ett tag.

Förhoppningsvis blir det snart lite foton upplagda av de vackra omgivningarna för ikväll ska vi ut på en långpromenad och jag tar med mig kameran!

Och gissa vad! Imorgon kväll ska undertecknad på afro på Olympen! Tjoooohoooo! Här ska skakas loss och det ska bli så skönt!

Så ser det ut.

Hej!

Första dagen i skolan

Då var man student!

Idag har jag träffat min lilla klass och ett par av mina lärare. Det intryck jag fick var att klassen verkar trevlig och lärarna verkar mycket bra och roliga. I klassen finns en tjej som spelar oboe och så jag på blockflöjt. Resten spelar gitarr, piano, trummor eller sjunger. Några läser komposition som huvudämne, de flesta har sitt instrument som en delkurs förutom jag och två till som har, nytt för i år, musikproduktion istället. Det hade jag inte fattat riktigt för det var det ingen som sa. Men när jag inte kom in på musikproduktionsutbildningen så antog de att jag ville läsa musikproduktion som kurs i ett år så att jag kan söka igen nästa år och det vill jag ju så det är jättebra! Men jag hade inte fattat det så jag kom av mig lite.
Det kommer att bli grymt bra! Vi kommer att läsa ljudteknik och lära oss spela in i studio och även sköta liveljud på olika konserter. Sånt är asbra att kunna ju!!

Det enda jag vill hela tiden är att gå runt i staden och kringliggande natur och fota. Det är väldigt vackert här. Dessutom vill jag träna! Har så mycket energi i mig som vill ut. Jag har inte svettats ur mig ordentligt på en vecka och det kryper lite under huden. Olympen träningscenter ska snart få ett besök av mig kan jag lova. Det första av väldigt många.

Vi tog en stros på eftermiddagen och besökte domkyrkan som var stor och fin om än lite kal på väggarna. Vi fikade gott på café Fontaine, belägen vid en av sjöarna och med utsikt över ja, en fontän. Mysigt.

Många löptränar här men jag vet inte vad jag tycker om stilen. Folk springer som att de har skitit på sig och vissa rör sig så onaturligt så jag bara måste stirra. Ser ut som om de glömt att de är människor med mänskliga kroppar som har löpning som naturlig gångart. Ser skitjobbigt ut när de smäller i hälen och sen kämpar sig genom steg för steg.

Nu ska vi laga lite mat här i det Hallberg-Hanssonska hushållet. Stekt potatis med falukorv och ägg!

Hej!

söndag morgon i Växjö

Nu sitter jag här i lägenheten i Växjö. Johnny sover fortfarande, stackarn. Han har vänt tillbaka dygnet från flera års nattvakenhet till dag på bara en vecka och den veckan har varit full av flytt så han har väl snittat på en 5 timmars sömn varje natt.
Den här flytten har varit JOBBIG! Jag har alltid tyckt att vi är otroligt effektiva och bra på att flytta. Vi brukar vara organiserade och hålla modet uppe och det brukar ta högst två dagar för oss med all förflyttning och städning. Till och med packandet brukar ta en så kallad pisskvart. I det här fallet har vi fått kämpa ända sedan i tisdags med att få koll på allt, packa allt, bära ut allt, köra allt som inte ska med till Växjö, bära in det på vårt lager, städa allt och slutligen packa in allt som vi så enkelt tyckte att vi skulle ta i bilen (det blev mer än vi trodde och bilen var inte glad) för att sedan få oss några timmars sömn innan det var dags för morgonfärja till Oskarshamn och två timmars bilfärd till Växjö. Igår kom vi hit och vi har börjat pyssla in oss. Idag ska allt på plats hade jag tänkt; kläder, köksgrejer, gardiner, mat som ju först ska inhandlas på Willys.

Imorgon är det dags för skola!

Jag är nervös och mycket, mycket förväntansfull. Jag är så säker på att det här kommer att bli jättebra. Både för mig och mina studier och för Johnny och för oss! Eftersom Johnny kommer att vara vaken på dagen så kommer vi att kunna ses mer, umgås både på kvällar och morgnar. Och jag kan baka scones! Frukost tillsammans!
Vi ska också resa till Göteborg och till Kalmar och hälsa på alla fina vänner som en efter en har snubblat över till "fel" sida av Östersjön och nu är väldigt krångliga att hälsa på för en Gotlandsbo. Men från Växjö tar det en eller ett par timmar med tåg så är man där!

När jag startade min lilla källarblogg så döpte jag den till Regis-vaken på dagen. Det var en sur liten protest för jag har aldrig riktigt varit glad över att ha en man som jobbar natt och jag har spenderat många ensamma förmiddagar i väntan på att gå och jobba eller på att min man ska vakna så man kan göra något kul. När jag startade bloggen så jobbade jag som hotellreceptionist och jag var konstant sömndepraverad eftersom arbetstiderna var 13.45-22, 06-14. Få timmar att sova däremellan och med en jourtelefon bredvid sängen hade jag ännu svårare att slappna av. Jag ville bara sova så fort jag kom hem från jobbet och jag var alltid stressad eftersom det var ett multitask-jobb och det var lätt att göra misstag och det gjorde jag många.

Nu är jag på en plats för intellektuell stimulans, träning (jag har väl berättat om Olympen Träningscenter som ligger i hus J på universitetsområdet?!), umgänge. Spännande utmaningar väntar. Naturen är vacker och även om det regnar ofta, flera gånger om dagen faktiskt, så ser jag fram emot mången promenad och små strosar på stan. Jag bor i en fin och fräsch och ljus lägenhet med närhet till det mesta man kan behöva och min karl ska vara vaken på dagen också. Bloggen behåller sitt namn men nästan alla mina förutsättningar har ändrats till det bättre och jag är nöjd.

Nu återstår bara att se om jag överlever att vara cyklist i Växjö. Jag är Gotlänning, jag vill cykla där jag är som minst i vägen för bilarna och gärna på alla trottoarer som finns men här gör de inte så. Här finns cykelfält vid sidan av bilarnas körbana och cykelbana och gångbana är strikt uppdelade med ett skarpt streck och för cykling gäller en körriktning enbart och ska man åt andra hållet får man ta sig över vägen. Det är ju jättebra att det finns kloka regler när det är många som cyklar men jag är inte van. Fyra km har jag ungefär till skolan och jag tänkte att jag skulle använda bilen så lite som möjligt.

Nu är det dags för lite frukost och sen blir det jobb idag också. Vi drömmer båda marisar om att vi lyfter och bär saker. Det ska bli skönt när det är klart.

Hej!


Näst sista dagen

som en arbetande kvinna är idag. Två små ynkdagar kvar på den här sommarens hårda arbete. Idag slog det mig: Det här är ju skitläskigt! Ska jag flytta? Härifrån? Jo jo. Man hittar sannerligen på grejer för att livet inte ska vara så väldigt lätt hela tiden. Detaljer kring flytt ska ännu redas ut. Hrm, det är ju gott om tid...Om en vecka bor vi där. I vår nya lägenhet...

Jag går och jobbar nu så jag får distrahera mig själv lite. Fjärilsfladder i magtrakten...

Hej!

Lägenhet i Växjö-check!

Nu är det fixat. Igår var vi i Växjö och tittade på ett par alternativ och vi valde en jättebra möblerad tvåa för 3700 i månaden. Helt ok! Centralt, gångavstånd till allt som staden har att erbjuda och 4 km att cykla till plugget. Det kändes jättebra.

Idag är jag ledig så jag fixar lite, beställer skolböcker, skriver ner saker på en lista. Det känns alltid som att jag har koll när jag skriver ner saker på listor. Jag har varit ute och sprungit 4 km också och det var hemskt skönt och gick väldigt bra och jag känner mig jättestark. Jag har verkligen inte förtjänat att känna mig jättestark. Den här sommaren har jag inte tagit speciellt bra hand om mig själv. Enligt mig själv...Så jag är väldigt tacksam över att grundfysiken verkar finnas där i alla fall. För övrigt är Växjö en riktig löptränarstad. Alla springer verkar det som. Staden är väldigt grön och full av vad jag ser som härliga parker och löparstråk och vad Johnny väljer att benämna som våldtäktsparker...Det blir väl varv på varv runt huset igen...

Min lunch i form av fiskgryta puttrar i köket och efter att jag ätit ska jag på stan och fixa mer.

Solen skiner och livet är bra. Läskigt men bra.

Hej!

Kvällens fångst


Vi fick besök nyss. Vi gav honom namnet Greger. Han var arg. Jag behöver nog inte säga att han inte fick plats i spindelsugen...

Greger finns inte längre hos oss.


Ledig lördag

Den här dagen har innefattat:
Ligga i sängen och tryna till kl 13.45. Ligga i tv-soffan och kolla djurprogram och sova om vartannat. Ta en promenad med Johnny. Äta kvällsmat med Johnny. Läsa bok. Kolla bio och äta snask. Jäkligt skönt!

Vi var och såg Inception ikväll. Riktigt bra och spännande. Jag är i övrigt mycket nöjd med min dag. Jag har varit latheten personifierad. Imorgon ska jag försöka fika med Anna och Robert och sen ska det spelas en sista gång i medeltidsoutfiten för den här säsongen. Medeltidsveckan har gått fort. "Tiden flyr" som någon vis en gång sa på latin...

God natt!

jinxrisk och myggangrepp

Kapitel 1:
Medeltidsveckan går bra och våra insatser har varit i stort sett rakt igenom trevliga. Konserten igår gick riktigt bra. Alla verkade nöjda. Idag var vi i Dalhem och spelade på marknaden där och det var tyvärr mindre trevligt på grund av alla små myggjävlar som attackerade framför allt mig och Lars. De är små men de vet vad de vill. De asen...Vi har råkat få in några i lägenheten ikväll så jag sitter just nu och vevar frenetiskt så att de inte ska få fäste nog att börja äta mig. Vad gör de här? På Länna?

Så här ser vi ut i Tempus Fugit:


Relativt ordnade och fina.


Och alldeles tokiga...

Kapitel 2:
Jag blev av med min cykel för en tid sedan. Någon traskade in på gården och stal den vilket inte var någon utmaning då den stod olåst på andra sidan av en öppen grind. Jag har varit fantastiskt ledsen för att min fina cykel var borta. Jag har förbannat både mig själv som så nonchigt lät den stå olåst och tjuven som hade mage att ta MIN cykel av alla dumpuckons olåsta cyklar som ligger strödda över hela Visby. Jag har drömt att cykeln har återvänt till mig för att besviken vakna och inse att det varit just en dröm. Usch och fy så jag har beklagat mig.

But miracles do happen. Idag fick jag min cykel tillbaka! Någon vänlig själ har lämnat in den på Polisen och idag när jag kom hem från den svettiga myggfyllda Dalhemsspelningen så stod den bara där i vår hall för Johnny hade hämtat den. Alldeles knölig och sönderhoppad och berövad den underbara drakringklockan men nog var det min cykel alltid! Jag är så tacksam och glad. Nu ska jag aldrig lämna den olåst ens för en liten sekund. Imorgon ska jag lämna in den så att den blir cyklingsbar igen. Jag hoppas bara att det inte blir för dyrt.


Kapitel 3:
Nu kommer en annan riktigt stor grej och det är här jinxvarningen kommer men det skiter jag i. Ikväll har jag pratat med en kille i Växjö som ska hyra ut sin lägenhet i två terminer. Han svarade på vår annons i Smålandstidningen där vi skrivit att vi AKUT behöver hitta någostans att bo. Han har en tvåa på 55 kvadrat som kostar 4000 kr i månaden och ligger väldigt bra till mitt emellan universitetet och centrum. Nära till tågstationen var det också så att Johnny kan susa iväg när han får tråkigt. Han lovade att vänta med att annonsera ut lägenheten tills vi har träffats på torsdag då vi ska dit och kolla in den här lägenheten och eventuellt en till. Han sa att han tyckte att det lät bra. Att vi lät bra! Vi är bra! Jinx!

Kapitel öl:
Imorgon är det så dags för konsert igen. I Helge and kl 20.00 och det kostar 60 pix och det måste jag säga att det lätt är värt. Efter konserten ska vi till fina Kapitelhusgården och ha lite bandfest! Det har varit lugnt med Kapitelöl den här veckan och det är nog klokt för jag har varit smått krasslig och trött och behövt vila och återhämtning och även om jag är en stark förespråkare för Malt Botar Allt-teorin så har jag nog tagit rätt beslut i just det här fallet. Men imorgon är det alltså dags och jag hoppas träffa fler vänliga själar där (både på konserten och på Kapitelhusgården).

Det var allt för idag. Ett gäng glada nyheter som har varit ett rent nöje att notera. Regis signing out:Hej!

MTV-10!

Medeltidsveckan 2010 börjar nu! Jag är ledig från museet och redo och vi inledde lite smått redan igår med en bröllopsspelning på vikingabyn och det gick riktigt bra. Idag blir det invigning av medeltidsveckan och lite samlingsmusik innan det, sen den berömda paraden in i staden och efter det ska vi väl äta lunch och kanske gå lite på marknaden. Ikväll kommer Valdemar och det ska vi också tuta lite till. Sen är jag ledig och då ska jag få träffa finaste karlslurken som faktiskt också lyckats vara ledig.

Jag måste ju göra lite reklam också. I år har vi våra konserter i Helge Ands ruin och det blir onsdag kl 17.00 och fredag kl 20.00. Om man vill får man gärna besöka Lye kyrka på tisdag kl 14.00. Där kör vi hela konserten. Det har blivit ett lustigt feltryck i den annonsen i tidningen. Det står att det blir musik med Tempus Sugit (Fugit ska det ju vara). Jag garvar fortfarande.

Just nu äter jag min grötfrukost vid datorn och försöker förstå att jag snart inte kommer att vara kvar här. Det känns konstigt och jag kommer att sakna den lilla ön och allt som finns här. Tänk att det blev ett äventyr till. Man är nog aldrig för gammal för äventyr...Visst talar jag som en riktigt vis 27-åring!

Ett ägg till ska jag äta, sen bär det av!

Trevlig vecka önskar jag alla!

Hej!

Snabb!

Jäklar vilken hastig morgonrutin jag har jobbat upp! Klar för länge sedan och jag tror till och med att allt sitter på plats. *tittar ner för att kontrollera* jajjemen, byxorna är på.

Jag var igår på en av sommarens trevligaste tillställningar: Familjen Gustavssons årliga grillfest! Där äter man mat så god att det blir något nästan heligt över det, dricker vin eller öl...och sen äter man lite till. Pappa Gustavsson är ett grillproffs av mycket hög rang och mamma Gustavsson gör någon slags smörslungad potatis som jag kan äta som godis till en bra film. Och fetaoströran. Mmmm, dont get me started on the fetaoströra. Jag åt under tystnad och svalde en klump av sorg när jag ganska snart insåg att jag inte orkade mer. Jag brukar vara mycket högljudd och prisande när jag äter men igår var det så många där som jag inte kände så jag vågade inte. Så jag var lite introvert till en början. GOTT!! Tack fina familjen Gustavsson!

Det blev lite sent men jag är rätt pigg idag ändå. Jag tänkte unna mig en frukost på stan innan jobbet. Är så förbaskat sugen på en macka med tonfiskröra. Så nu ska jag typ dra!

Hej!

RSS 2.0