en sommardag

Jag har haft några bra dagar. Jobbat mest men det har varit trevligt. Folk är glada när solen skiner och tempot går ner lite. Jag väntar ännu på sommarhysterin då den enligt mig lyser med sin frånvaro. Kanske är det fortfarande så pass lite folk i Visby att alla känner att de får plats. Ingen måste slåss för att få sin fantastiska, underbara, perfekta sommarvecka på Gotland. Ett magiskt lugn ligger tryggt över staden men jag tror att det snart nog kommer att ersättas av ett högre tempo och en mer hysterisk energi. Det brukar vara så och jag brukar vara väldigt känslig för sådan energi och jag tycker verkligen synd om alla som lägger ner en massa pengar på sin semester här och måste trängas med så många andra. Det skapas irritation då. Barnen skriker och vill bara ha glass, mamma vill shoppa och promenera längst havet, pappa vill sitta ner och ta en öl och alla undrar varför de inte har det roligare och bättre. De lägger kanske ner tio tusentals kronor bara på resan hit och boende. Jo, man är glad att man redan bor på en så fantastisk plats.

Idag är vi lediga tillsammans! Vår plan är att åka till stranden när jag väckt Johnny klockan ett. Tyvärr är det inte så soligt idag men det löser sig. Man måste väl inte bada kanske...fast jag vill. Vi tog ett kvällsdopp i ett sandbrott härom kvällen och det var jätteskönt i vattnet och solen värmde även om klockan var åtta.
Vi tänker också gå ner på stan och sätta oss någonstans och dricka en öl och sen ska vi äta och dricka lite till. Det är fantastiskt hur mycket en sådan här dag betyder när man så sällan har möjlighet att ses klokt.

Igår var jag på hamnen med mina Fornsalenflickor och åt glass efter jobbet. Otroligt gott och trevligt var det. Vi satt länge vid vattnet och pratade och myste i kvällssolen och när de andra gick hem stannade jag på Kapitelhusgården som hade sin första öppna kväll för säsongen. Det har blivit så fiiint där och de har en spännande medeltidsmeny och god öl och det fanns eldartister och gycklare.

Nu ska jag åka till affären och inhandla frukost till Johnny som han ska få inta på stranden vid Gnisvärd om ett par timmar.

Hej!

Tipp ikull framför tvn

Kan vara det mest belönande som finns. Herre min je och den heliga Birgitta så trött jag är!!!

Jag har haft en bra dag i Fornsalens café. Ganska lugnt, fint väder och så. Men gudars så trött jag har varit. Sov inte bra inatt och dessutom har jag nog enormt hög förbränning efter de senaste dagarnas välsignade träning. All energi bara försvinner ut och bort. Mina muskler vill nu vila och återhämta sig och det ska de få. Resten av denna kväll ska spenderas framför vilken skit man än väljer att visa på min tv. I dont care! Stillhet. Halleluja!

Imorgon, en underbart efterlängtad midsommarlunch hos min kära mor. Gott och mysigt ska det bli. Sen grillar vi lite kött hos några vänner och jag har planerat att vara smakfullt och lite charmigt småbakis på jobbet på lördag.

Ha en underbar midsommar kära läsare!

Hej!

Yoga

Nu ska jag masa min träningsvärkande kropp till ett yogapass. Jag har inte kunnat yoga på två veckor och ingen träningsvärk i världen kan hålla mig borta idag. De säger ju att bästa sättet att hantera träningsvärk är att röra på sig. Nåja, då kör vi!

Den förlorade är åter online!

Hej alla!
Efter lång frånvaro har jag bestämt mig för att ni nu har fått vänta tillräckligt länge på mitt nästa blogginlägg! So here it comes:

Jag har såklart jobbat enormt mycket och även passat på att repa med världens bästa Tempus Fugit. Årets medeltidsvecka kommer att bli den bästa hittills. Det låter riktigt bra och känns jättekul! Jag har på tal om musik även fått besked från Växjö. Jag kommer inte in på musikproduktionsutbildningen i höst MEN...jag har blivit erbjuden en plats i kursen Musikalisk specialisering. Det låter ju jättekul! Jag måste fortfarande söka den som vanligt folk så det har jag gjort. Men jag tror att det kanske redan är klart att jag kommer in. Men jag vet inte säkert och ska inte virra till det. We wait and see.

Jobbet går bra även om det effektivt håller mig och Johnny borta från varandra. Vi har haft väldig otur med våra scheman i år och har ytterst få dagar lediga tillsammans. Jag hoppas att det kan bli åtminstone LITE sol och bad med min karl och en och annan glass på hamnen.

Jag har fortsatt med mitt origamande och lyckats skapa alla plagg i boken nu. Det är roligt men jag har lite problem med var jag ska göra av alla små färgglada pappersplagg. Johnny uppmuntrar mig glatt att göra som några munkar, kan det vara tibetanska? De skapar ett fantastiskt konstverk i färgad sand. När det är klart tittar de på det en stund och sedan tar man bort det och börjar om...Hmm. Johnny skulle nog gärna se mina små slipsar och kostymer slukas av flammorna i vår braskamin...

Nu till träning! Jag har fortsatt löpträna och nu springer jag på lätta fötter mitt varv som är 4 km långt. I euforisk lycka kom jag hem en dag och insåg att jag hade sprungit hela varvet och inte gått någonting. Jag känner mig stark när jag springer och längtar ofta ut. Jag får ju i vanliga fall enorma "tränorfinpåslag" och efter löpträning är det löjligt så lycklig och nöjd jag är. Men jag tar det väldigt lugnt och ska så fortsätta. Mina fötter ska fortsätta må bra och inte överansträngas.

Jag minns tiden efter att fötterna gav upp för ett och ett halvt år sedan. Då fick jag ta cykeln till bilen som stod parkerad ett hundratal meter från lägenheten. Jag fick köra Johnny till affären och sedan sitta i bilen och vänta medan han handlade. Jag hade kryckor ett tag också och sjukskrev mig från mitt då nya jobb i receptionen på hotellet. Jag skämdes och hade ont och den tiden var fruktansvärd. Första gången jag kunde gå själv från parkeringen och in till lägenheten var en enorm känsla. Det var mitt första steg och jag har fortsatt att ta steg efter steg och slutligen blev det löpsteg. Jag är så lycklig!

Setback nummer två: Den lille blodpropp. Jag är nu helt frisk och vet ni vad jag gjorde igår? Jag var på Body pump! Efter ett uppehåll på fyra månader gick jag dit och genomförde ett pass med låga vikter och ett öra hela tiden riktat inåt. Kroppen. Hur känns det? Är allt ok? Inget konstigt någonstans? Och jag kan säga att jag kände mig stark! När det var dags för tricepsdipparna var jag nervös. Det var förmodligen tricepsdippar som bidrog till överansträngningen som orsakade blodproppen. Vi vet inte men jag minns att det kändes konstigt då. Nu-inga problem. Stark! En ljuvlig träningsvärk sprider sig idag i min kropp och lite gråtfärdig blir jag allt när jag tänker på att jag äntligen mår så här bra i min kropp. Och i min själ.

Idag ska jag ner på stan en sväng. Kanske sola lite. Ikväll ska jag dansa loss på Afro Power dance! Sen repa. Johnny jobbar. Livet rullar på. And it is good.

Hej!

Fashion Origami!

Jag har hittat mig en ny sysselsättning! Jag köpte en bok (i vår farligt frestande museibutik där man dessutom har 15% personalrabatt) med en massa förklaringar hur man gör de olika plaggen och så fick man en bunt färgglada pappersark. Jag har suttit i soffan med tvn på i bakrunden och tungan rätt i mun och vikt och funderat och vikt lite till och det är skitkul! Här har jag dokumenterat resultaten (ännu något oputsade men övning ger ju färdighet) av mitt hysteriska vikande:

En hatt...


Hi, hi. En högklackad sko. Den var jättesvår och tog mig en timme att
färdigställa.


Detta ska föreställa en BH...


Skjorta och slips i Johnnys favoritfärger.


Min personliga favorit. Kostymen! (detta är försök nummer 2,
nummer 1 blev mycket skrynklig.

Och såhär ser det ut i beskrivningen:

Jag vet inte om det är jag som är lite dum men jag får fundera ett bra
tag ibland på hur fan de menar. Men så plötsligt fattar man och då blir man jätteglad!


Jag har idag haft ett alldeles ljuvligt yogapass och efter det fick jag så mycket energi så jag har gjort en massa nytta. Handlat både det ena och det andra, varit hos distriktsyrran för att få uppföljningssprutan på min tvinrix eller havrix eller vad det nu heter. Nu är jag safe i 30 år i alla fall. Dammsugit bilen...paus för applåder...och även köpt en förvaringslåda att ha i skuffen (gotländskt ord?) nåja, bak i bilen för att lägga löst krafs i såsom remspray, glykol och isskrapor som förhoppningsvis inte ska behövas på ett tag. Jag har varit så duktig!

Sen var jag och Johnny ute på en inlines-tur och det var hemskt kul och gick bra trots att ingen av oss har åkt på två år minst. Jag vill minnas att sist jag åkte inlines fick jag stanna var femte minut för att hämta andan och vila benen. Det var jättejobbigt och det är väl inte så konstigt för jag var helt otränad och rökte. Need I say att idag gick det undan och inga jävla vilopauser tog vi. Jag blev knappt anfådd och kunde åka med långa svepande skär så som Johnny kan och han är grym på att åka inlines. Han kan till och med lyfta hälarna och åka på framhjulen bara och han är väldigt stark och orkar åka länge. Fast han hävdar att han bara är lat av naturen och därför har hittat en mycket energisparande teknik...Kul var det i alla fall och jag fick enorm mersmak. Jag sitter fortfarande här och njuter av alla *tränorfiner som åker runt i mitt blod. Ser fram emot en skön sommar med inlines-turer längst havet och kanske en liten medhavd picknick


Nu ska snart dagen fulländas på det bästa möjliga sättet för ikväll kommer min fina Tove hit. Hon är på Gotland nu och ska stanna en dryg vecka! Det bästa är att jag verkligen tror att jag kommer ha tid att ses. Mitt schema är alltid så späckat men nu tror jag att det finns finfina luckor för både fikor och någon öl. Kanske lite träning Tovelur? blink, blink.

Jag tackar för mig.

Hej!


*Regiska för alla må bra-hormoner som skickas ut i kroppen vid träning och som Regis har väldigt många av.



Inlägg från mamma

Jag är hos min mamma idag. Jag är nämligen så mycket som ledig från mitt jobb och det enda som finns på agendan är ett afropass om en halvtimme, yoga imorgon och annars bara lök och lugn. Sen kan jag ju välja att göra annat. Till exempel städa vår källare, olja in utemöbeln som jag sagt i över ett år att jag ska olja in, dammsuga bilen som ber på sina bara däck om vård och rengöring och annan nytta. Detta kommer kanske att ske, kanske inte. Det viktiga är att det sker because I say so och inte för att jag måste. Ni förstår, jag är fri!

Jag hoppas för övrigt innerligt att sommaren ska fatta att den ska vara VARM för att det ska räknas. Detta är mycket förvirrande.

Jag vill också passa på att säga GRATTIS till käre Johan som har fått en dotter som heter Hedvig. Puss!!

Hej!

Vi ska på fest!

Det är så trevligt att det är inte klokt: Kära hemvändarJohanna har ankommit och ska vara i Visby över sommaren och idag fyller hennes karl år så vi ska på fest på Effes krog. Vi är så här fina och jag har partyringen på plats på vänster långfinger:



Den ser ut så här på nära håll:


Fin va!!

Idag har jag jobbat och när jag cyklade hem fylldes jag av en underbart stor och härlig vårkänsla. Det luktar syrén överallt, solen värmer jätteskönt, himlens klarblå färg och all grönska runt omkring är riktig näring för själen och jag bara njuter. Så här års får naturen briljera med allt den har. Jag älskar det och tackar!

Nu ska jag slurpa i mig min Bacardi Breezer som är grymt god. Taste of choice idag och alltid är vattenmelon.

Puss!

Leeeeedig!

Wow! Ledig at last.

Jag har jobbat så mycket den senaste veckan att jag inte riktigt är med. Lite smått dum i huvudet går jag omkring och är. Men folk är förlåtande tack käre skapare.
 
Idag har varit en rolig dag. Jag har efter jobbet repat med mitt korvluktande medeltidsband och det var trevligt och jag tror att vår konsert på årets medeltidsvecka kommer att vara mycket bra. Kanske riktigt jävla bra till och med.
Alla andra dagar sen sist jag skrev har jag jobbat på museet, en hel del i cafeet där vi haft asmycket att göra för det har varit dåligt väder och då samlas alla runt mat, kaffe och en arm och öm Reg. Efter jobbet har jag haft spelning fanimej varenda kväll förutom söndag då jag i en lycklig dimma träffade käre Rawburt och gick på bio med denne för att se Sex and the city 2 som var bra men under förväntan.

Vid ett par tillfällen den senaste tiden har jag släng suktande blickar mot tv-soffan, tårögt drömt mig tillbaka till dagar av lugn, ro och Johnnys sällskap som inte ens efter att han kom tillbaka från fastlandet har varit alls påtaglig. Man kan se små spår av att en annan människa bor här men vi har inte riktigt lyckats träffas. Det guppar till bredvid mig i sängen runt 7-snåret på morgonen men då vill jag bara sova lite till och när jag väl går upp snarkas det friskt under den fluffiga högen på min högra sida. När jag kommer hem på kvällen är här tyst och mörkt. Spindlarna stannar tvärt mitt i sin marenge, smyger sig på snabba fötter tillbaka till sina vrår och tittar därifrån på mig när jag hasar mig in i badrummet och borstar mina tänder. Försöker att minnas sist de såg mig. Det var jättelänge sen tycker de. Fortsätter festen när lampan släckts i sovrummet och ljuset ersätts av tunga, jämna andetag. Tävlar om vem som vågar gå närmast mig när jag sover. De har sett spindelsugen. De vet. Bara de modigaste går upp på mig och gör V-tecknet till de andra från den högsta punkten på min höft. De andra applåderar ivrigt sina hjältar.

Jag vet som ni kanske märker inte riktigt vad jag skriver. Herre, vad skönt att äntligen vara ledig på riktigt i tvenne dagar. Förhoppningsvis väntar mig yoga imorgon bitti men så få har bokat sig så vi får se om det blir av. Jag hoppas med hela mitt väsen. Jag längtar hela tiden till att få träna ju.

Nu ska jag prata med min karl på telefon.

Hej!!

RSS 2.0