spelat in

Det är lördag och det är en bra lördag. Den har inletts med att jag spelade in en egen låt tillsammans med en grymt duktig pianist i min klass. Vi blev inspelade av några elever som går en distanskurs i musikproduktion och kommer hit med jämna mellanrum för att träna på vår studio. Jag hade halvt skrivit färdigt en liten jazzgrej och tog tillfället i akt att göra den klar och ställa upp med den när jag hörde att det behövdes inspelningsobjekt. Det är jättekul att göra något av sitt egenskrivna material! Jag behöver dessutom öva mig på att bli inspelad, höra min egen röst och kunna prestera i skarpt läge. Det blir mindre dramatiskt för varje gång man gör det. Jag ser fram emot att det färdigmixade resultatet ska dimpa ner i brevlådan så fort som möjligt.
Idag/kväll/natt är det årets Kulturnatt och vi ska lyssna på lite musik. Tyvärr hinner man inte med allt som händer ikväll för det händer alldeles galet mycket. Men några klasskompisar ska spela blues och det vill vi ju inte missa! Jag har sett fram emot en skön kväll. Dessvärre ska morgondagen ägnas enkom åt plugg men det tar vi då.
Jag har haft möte med en av yogainstruktörerna på mitt nya "jobb" och hon gav mig tips och råd och några häften om att instruera som jag ska läsa igenom. Sedan kan jag ha min första klass i stort sett när jag vill. Hurra! och hjälp...
Dags för mat!
Hej!

Yoga

Min älskade yoga som inte utövats alls så mycket som jag hade velat på sistone. Nu ska det bli ordning på torpet i alla fall. Nu ska jag bli instruktör! Min instruktör på träningscentret här i Växjö frågade mig innan jul om jag är sugen och det har jag kommit fram till att jag är. Yoga är ju livet! Jag ska börja försiktigt med att hålla pass tillsammans med de andra instruktörerna och sen ska jag dra igång så fort som möjligt med mina egna pass. Hurra! Yoga med Regis. Det kommer att bli bra.

I övrigt har terminen dragit igång och jag har rätt mycket i plugget men jag är ytterst fokuserad och ska inte tappa balansen. Jag har skrivit min första punklåt som en uppgift i skolan. Jag är nöjd! Gillar inte ens punk men att göra en egen låt var väldigt frigörande och liksom skönt. Uttryck! Jag antar att jag presterar som bäst när jag inte förväntar mig några stora bedrifter. Kanske finns det ett sorts engagemang som inte är så...engagerat. Alltså utan att hela hjärtat ska vara med. Bara vilja och skaparglädje och modet att inte retuschera och anpassa så att andra ska tycka om. Den här punklåten är nog det första jag gör i skolan som jag är helt och hållet nöjd med och det känns makalöst trevligt!

Vintern har nu kommit till Växjö och det är vitt och fint men kallt och jag är mer sugen på vår just nu. Jag vill ut och springa i skogen och jag vill att det ska vara ljust. Jag är ute och springer i skogen i alla fall men det är kallt och marken är hård och skogen är tyst vilket ibland är skönt men ja...Häromdagen fick en kille framför mig ett sms och hans signal var ett litet fågelkvitter och jag flög upp och blev så lycklig av ljudet. Hm.
Oj, dags att dra!

Hej!

På campus

Vi har flyttat. Vi har lämnat vår fina lilla tvåa i Växjö till en mindre fin liten tvåa på campus som ju är beläget i en egen värld ett par km utanför Växjö stadskärna. Killen vars lägenhet vi hyrde ville flytta tillbaka och motvilligt lät vi honom göra det fast jag ångrar mig lite och önskar att vi hade bytt låsen och starkt hävdat att vi bott där hela tiden. Kanske hade fungerat om vi varit ihärdiga nog.
Jag är efter en vecka aningens besviken på vår nya lya då den givit oss vissa besvär som vi hoppas ska avta men är rädda ska förvärras. Vi har en granne som gärna har fest eller, han hade fest i fredags. Väldigt mycket fest. Så mycket fest att jag var tvungen att ringa på dörren klockan 23.30 och be honom stänga av musiken som var öronbedövande*. Han hade inga byxor på sig. Det var konstigt. Och sedan var jag tvungen att be dem sluta skrika från sin jävla balkong klockan 02.30. Det är rysligt lyhört här och allt utomhusljud studsar mellan de hårda stenhusen, förstärks och tränger in i märg och ben. Och öronproppar.
Vår granne har även fått tag på en elgitarr och vad värre är-en förstärkare. Han är riktigt dålig och övar samma skakiga rockriff i timmar i sträck. Riktigt uselt apdåligt och jääättestörande för oss som bara vill få ta det lugnt, kolla tv, lyssna på BRA musik. Dumma kille som inte tar någon hänsyn. Men tant Regis har Securitas nummer på speed-dial i sin mobil och tänker fan inte bemöda sig med att knacka på nästa gång. Nej, jag fixar hit ett par uniformer som får sköta skitgörat.

Annars finns många fördelar med att bo här: nära till skola, studio, träningscenter, kompisar, Trummensjön och Tufvancaféet som har två skitfina blijardbord! Och i sommar är det gratis hyra.

Johnny fyllde år igår och vi firade vill jag lova. Vi käkade ute-asgott-och träffade sen en massa både klasskompisar till mig och kolleger till Johnny. Alla var på samma krog och det blev en mycket trevlig kväll. och idag har vi mumsat scones och american pancakes och bara tagit det lugnt. Johnny fick en smartphone av mig. En rejäl uppdatering jämfört med hans förra telefon. Jag ångrar mig lite, kanske får jag aldrig mer träffa Johnny...

Jag har en mastig vecka framför mig men jag ser fram emot att komma igång med plugget.

Hej på ett tag!

*öronbedövande=Regiska för "i alla fall för högt för den här kärringen och hennes man som ska upp och jobba klockan 9 följande dag. Omöjligt att sova till och anledning för killarna som bevistade festen att höja sina röster om möjligt ännu mer"


RSS 2.0