Gott nytt år!!!

Ha ett fantastiskt avslut på detta gamla, trasiga, slitna år och en underbar inledning på nästa fräscha och snygga toppenår!


Jag är leeedig

Jag har ju jobbat lite extra på museet dagarna kring jul men igår jobbade jag mitt sista pass på ett bra tag. Jag lekte cafébiträde och kock (enchilada och salladsskapare) på museicaféet och det gick bra faktiskt. Det var en del att göra och kassan så helt ok ut mot slutet av dagen.
Sen gick jag och tränade Zumba! Typ salsa, marenge, hip hop, ass-shaking. Skitkul och riktigt svettigt.

Det är skönt att bara vara. Jag hittade en dikt som författades av mig i somras mitt i all stress och ångest och den påminde mig om hur fruktansvärt det har varit den här sommaren. Ingen ro, ingen vila, ingen återhämtning. Bara fullt påslag och ångestdrivna dagar. Nu mår jag bra igen. Ha!

Susande utanför
trilskas, fäktas, vänder och vrider det sig.
Längtar in, vill enas.
Har gråtit sitt vatten och andas.

Nonchalant spatserar det
och vänder bort sin blick
med kramp i sin nacke.
Skrikit och gapat och surnat till
spänt blicken, rynkat ögonbrynen.

Väst, det väste och fräste.
Nu är rösten trött och mild.
Förlåter jag det? Livet.
för allt det gjort.

Elaka små fingrar greppade och nu
slaka.
Kan det levas trots allt?
Det är narigt och trött
sorgset slumrande, livet.

Jag är blåslagen.
Jag hatar det och det ångrar sig.
Det öppnar sin väldiga mun och andas
på glaset i mitt fönster.

Vattniga ögon.
Blekt, ynkligt.
Vill jag ha det?

En mara, ett djur
som slåss
hårt.
Som skriker
högt.

Som ångrar och längtar.

Enas vi nu?
Hand i tass,
klor kniper.

Håller visst hårt
om mig.
Vill lyfta mig.

Jag är för tung
och sitter kvar.


En regnig dag på jobbet

Sitter i receptionen på Gotlands museum och tittar ut genom det stora fönstret på en grådaskig innergård. Jag jobbar mellan 12 och 16 idag och sen är det dags för en välförtjänt body pump. Jag har snittat på ett kakintag av ungefär 12 kakor om dagen + bullar och massvis med skinkmackor. Jag är full av energi!!

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, jag och karlsloken och gud vad jag ser fram emot det!

Hej!

Stora magar

har vi nu. Både jag och min karl. Fulla av jullunch, julkvällsmat, juldagsfrukost. Det dracks glögg och öl och must. Fast själv dricker jag inte julmust för det är skitäckligt men alla andra älskar det tydligen.

I Johnnys pappas stuga är allt lugnt och skönt, natten är mörk på riktigt och naturen runt stugan är "naturig" och luktar gott. Vi spenderade kvällen med att äta och spela spel och idag åkte vi tillbaka till stan mätta och glada och kom typ nyss hem.


"Julafton" den 23e med mat hemma hos min mamma. Jag, Johnny och min bror Håkan tar en paus i ätandet för lite lätt grimasering.


Håkan lånar datorn i vår juliga källare.


Vår enkla jullunch. Men mycket god.


Johnny vid sin dator i vår guljuliga källare.Ikväll ska jag träffa vänner på krogen. Johnny ska kanske följa med. Han är lite trött. Det är tufft att vara ledig.
Jag är bokad på ett spinningpass imorgon kl 10.00. Det är lagom tid för julspinning. Jag har ju ett par skinkbitar att bränna bort :) och jag är full av energi så det kommer nog att bli ett riktigt kul pass. Jag är väl inget spinningfan egentligen men det är kul ibland. Ska se om jag kan dra med mig en viss kär vän som råkar vara på besök men vägrar att svara i telefon ikväll...

Hej!

GOD JUL!

En riktigt god jul önskar jag er alla!

I källaren på Eugeniagatan har det druckits varm choklad med marshmallows och öppnats paket. Vi är båda mycket nöjda. Jag har en favoritjulklapp i år och det är biljetter till dansgruppen Bounce som dessvärre ska sluta men kör en sista show så i april ska jag se dem. Jag har två biljetter och Johnny blir nog den som får sällskapa mig. Yeeeej!


God jul!


Redo för jul

Personligen har jag haft julklappsinköpen klara ett bra tag och inte en smula ångest har passerat systemet angående sånt. Lägenheten är pyntad och klar och planerna uppgjorda: Jul hos min mamma imorgon med allt som hör till, jullunch med min bror hos oss på julafton med en liten modest men ändå enligt mig fullgod meny. Sen bär det av till Kräklingbo och min svärfar och hans fru. Där sover vi över och bara tar det lugnt lugnt.

Så idag ska mammas kran kläs och till sin hjälp har hon kallat in sina bästa nissar. Jag och min bror Håkan ska nämligen assistera vid dagens granklädning. Vi ska äta pepparkakor och lyssna på julmusik, precis som förr och jag ser fram emot det.

I eftermiddag är det release på nya body pump-koreografin så det ska bli skitskoj också!

Dessvärre har vi bokat upp förmiddagen imorgon för den sista shoppingen och det ser jag inte fram emot. Vi måste handla lite mat och sprit och sånt som precis alla ska ha samtidigt. Prinskorven brukar alltid ta slut och vi har tidigare år varit tvungna att göra egna genom att dela på vanlig korv men i år är den införskaffad sen en vecka tillbaka. Det är nu bara typ allt annat som vi ska ha...

Sen hoppas jag att en massa härliga människor är på ön nu och vill träffas och att alla är glada och mår bra!

Call me!

Hej!

En lördag ska börja med svett!

This is where I start paying...in sweat! I love body pump.

                                    

Upp av en klocka som vänligt väntar till 07 innan den ringer. Inte gå upp vid 05 igen. Inte. Aldrig mer. Wohoooo! *jubel och snurr på stolen*

Äter lite frukost, tycker minsann att filen smakar bättre än vanligt. Det här kommer att bli en bra dag. Jag ska träna vid 8.30. Sista gången innan de byter koreografi. Den nya kommer på tisdag. Då ska jag vara där. Jag har inte lyckats gå på en enda release av någon body pump-koreografi. Jobbat kväll varenda gång. Inte nu.

Jag ska också jobba några timmar på min gamla sommar och extrajobbs-arbetsplats idag och träffa fina människor som jag har saknat massor.

                                  

Ikväll ska vi hitta på nåt. Whatever. Bara löka kanske (Löka=ta det lugnt, chilla, hänga löst) eller gå någonstans och titta på något. Jag är hur nöjd som helst vad vi än väljer.

Idag är det V75 och Johnny ska vinna 60 miljoner.

                                             

Det låter bra va! Alla trisslotter som vi köpte igår gav visst inget så det här borde gå bra. Man måste ju få vinna på något. Det är väl någon slags regel eller?

             Ha en underbar lördag alla!

                   

                           Hej!

Jag vaknar

Jag vaknar av mig själv. Jag vaknar lättad, lugn, klar. Jag vaknar från en sömn som var tung och djup. Jag vaknar utsövd. Jag vaknar på riktigt till en värld som är tyst och full av ljus i sitt snötäcke som gnistrar.

Jag är vaken nu.

hej då jobbet...

och tack för den här tiden.Det var det det!

Ett år har gått. Nu är det dags att gå vidare. Det är med stor entusiasm jag tar mina första steg (genom snödrivorna) som arbetslös, arbetssökande, potentiell, ledig och på ett sätt fri. Nu börjar fortsättningen...

Snö!

Det har snöat inatt och nu är världen vit utanför mitt källarfönster. Mera snö faller i denna stund och det är vackert! Det kom lite snö igår och var väl någon minusgrad för båda mina bildörrar hade liksom frusit fast. Jag lyckades öppna dem och sprayade dem med en antifrys-spray (köpt på ÖB, bra grejer). Och nu är vi så illa tvungna att skotta och sopa och hålla snyggt eftersom hyresvärdarna är bortresta. Men det är fint med snö så det gör inget! Alla på mitt jobb verkar sura över att det är snö för att det är jobbigt att skotta men det är ju fint! Johnny är inte heller särskillt glad men han har å andra sidan tyckt att det har varit vinter sen i slutet av september så jag sa till honom att han borde vara van. Då fick jag lära mig att det finns något som kallas snövinter. Först vinter, sen snövinter och januari och februari är inget av dem utan tydligen bara ett rent helvete.

3 pass kvar! Två kvällspass på raken (lyx) med början idag och på torsdag gör jag mitt sista morgonpass. Jag ska bjuda på tårta och jag ska gotta mig i den kommande ledigheten som om det var himmelriket som väntade. Dagen efter det är en timmeslång massage inbokad på mitt träningscenter. Jag tänker mig att de borde kunna sina grejer, de som masserar på ett träningscenter. Jag behöver nog inte förklara hur fantastiskt mycket jag ser fram emot en riktig massage!

För ungefär exakt 6 månader sedan bröt jag ihop fullständigt efter en hård period på jobbet med mycket stress, sömnlöshet, allmän brist på någon sorts återhämtning. Fullständig ångest, stor och tung som en kalkstensö bar jag omkring på. Jag bröt ihop många gånger den här sommaren men den här speciella gången var den enda då jag övervägde att sluta på jobbet. Skita i allt, sluta med omedelbar verkan, gå hem och sova i fjorton timmar eller kanske i fjorton dagar. Ge upp. Men jag gav inte upp. Jag tänkte: "Bara 6 månader kvar, jag ska klara det!". Jag har klarat det! Vad har jag vunnit på det? Ja, jag hoppas att det ska visa sig. Lön, antar jag och känslan av att inte ha gett upp är ju trevlig men. Ja, jag vet inte...Ibland tror jag att man harvar på i hjulspår som inte tillhör en själv. Att man kämpar för en sak som inte är ens egen. Att man blir stark i något som man inte tjänar något på att vara stark i...

Längtan efter ledighet har bedövat mig den senaste veckan. Jag har varit så pissigt trött hela tiden, varje dag. Lyckas inte vakna till. Jag kan nog inte slutspurta. Istället blir det någon sorts slutkryp och på torsdag lägger jag näsan över mållinjen och så får det räcka med det.
Jag har inte varit klokt ledig sen turkietresan förra året i maj. Jag är så fantastiskt driftig hela tiden så jag skaffar mig en massa småjobb där jag pysslar med saker jag inte vill pyssla med för en lön jag intalar mig att jag är nöjd med. Det kanske är oviljan att gå till arbetsförmedlingen som gör att jag hellre ger det ett försök att vara telefonförsäljare eller jobba extra på cafeer där man bara får sin lön om man tjatar tillräckligt. Eller ringer ett hotell för att man har hört att de behöver städare. Det var så allt började på mitt jobb för drygt två år sedan. Jag skurade, putsade och bäddade mig till mitt körkort. En hel dags städande motsvarade en körlektion ekonomiskt. Det var frustrerande.

Här sitter jag nu i min varmaste tröja och ser snön falla och jag är glad att julen står för dörren och ja, jag är stolt över mig själv. Jag ska ha ett fortsatt fantastiskt liv!

Som en lycklig parentes ska skrivas att träningen fortsätter att gå grymt bra. Jag är så stark nu. Musklerna poppar faktiskt upp på ställen där jag inte trodde att jag hade muskler :) Jag äter godis och pepparkakor ibland för det är ju bara så gott. Men jag har lovat mig själv att tänka mig för så det gör jag. tänk, tänk...

Hej!

Äntligen sovit ut

Har lyckats vara tvungen att ställa klockan varje morgon väldigt länge nu. Har det inte varit morgonjobb så har det varit morgonträn och jag jobbade dessutom extra morgonpass i söndags. Fick då på min lott att vara själv hela förmiddagen och fixa med frukost och städ och annat. Det är så få gäster nu så frukostvärdinnan kunde vara ledig. Mina fötter var inte så glada men jag tog det så lugnt jag kunde med springet och nu smörjer jag varje dag in de stackars trasorna med tigerbalsam och mjukgörande kräm (som lite fjäsk). På fredag blir det besök hos ortopeden och förhoppningsvis ett par grymma hålfotsinlägg som ska se till att jag kan börja promenera igen. Det är det bästa som finns!

Så här stark blev jag efter gårdagens otroligt sjyssta body pump:

                         

                         Och såhär trött var jag i söndags morse innan jobbet. Klockan var väl runt 05.25 och jag drack mitt kokta vatten som jag dricker varje morgon för att värma kroppen. Det låter äckligt men det är bra faktiskt....


"mmm...vatten"


Johnny gör sitt bästa för att underhålla och lyckas väldigt bra.
Kolla clownmunnen. Lite läskigt.


Johnny fotar oss i spegeln i köket. Han ska snart gå och lägga sig och
sen brukar han sova tills strax efter att jag kommit hem från jobbet.
 

Idag blir det jobb från 13.45 och efter morgondagens morgonpass ska jag först på afroaerobic och sen blir det gröt hos svärmor som reser bort över jul. Ska bli trevligt och gott!

Jag har nu exakt 8 arbetspass kvar. Sen är det jul! Typ. Och lite jobb på Fornsalen.

Hej!
God morgon!

Lite frukost  och vatten och om en timme bär det av till body pump. Behöver egentligen ingen frukost för jag har nog gott om energi kvar i kroppen från gårdagens filmkväll med tillbehören pizza, cola! (nu låter jag som en tant men det var otroligt längesen vi drack cola), juleskum (min favorit i juletid) och choklad (mörk Toblerone). Jag tror starkt på att hålla en god kost och att sen unna sig något smarrigt en gång i veckan ungefär. De säger att man ska göra så för att vara lycklig (mina egna ord...) och för att chocka kroppen när man vill gå ner i vikt (typ deras ord)...Vad vet jag...Vi blev rätt chockade båda två där vi satt spyfärdiga i tv-soffan och gav upp efter varsi ett glas cola. Men det var en mysig kväll.

Vi har även varit duktiga och köpt kloka sopsorteringskärl för nu ska det sopsorteras på allvar på Eugeniagatan. Plast, metall, papper, pappersförpackningar, brännbart och kompost. Alla har de nu en egen plats i vårt skåp. Oj, vad sura vi var på det förbannade skåpet och kärlen som först trilskades och betedde sig. De är nu på plats och Johnny är nervös för hur det ska gå att ha koll på allt. Själv har jag jobbat på ett svanenmärkt hotell i ett år så det går av bara farten att sortera varje liten smula. Jag har skrivit en stödlapp och lugnat Johnny genom att förklara att ingen blir arg om man gör lite fel :)

Nu är jag laddad för body pump! Nej, det är jag inte men jag planerar att bli när jag kommer dit. Dagens instruktör är en kvinna som är i grym form. Det är mycket inspirerande.

Resten av dagen är jag ledig och ensam för Johnny ska på kurs och senare ska han på nån sorts fest. Men jag misströstar inte. Ska ta det lugnt här hemma. Kolla nån rulle kanske och dricka te och mysa.

Hej!

Hjälp!

Jag kan nästan inte gååå! Jag har ju inte tränat klokt på ett par veckor och kämpar mig fram just nu. Varje pass är mycket tungt. Var på min älskade body pump i måndags, hade grym träningsvärk igår men inget, jag säger inget! kan mäta sig med dagens träningsvärk. Jag har haltat hela dagen och ojat mig vid varje liten rörelse. Arma jag har städat massvis med hotellrum idag. Man kan tro att träningsvärk ska mildras väl musklerna blir lite varma och mjuka men icke! Varje liten trappa, varje minimalt hinder har varit en kamp för livet och det ska gudarna veta att såhär långt får det fan aldrig gå igen. Nu ska allas er Regis komma i form! Jag vill minnas en tid då jag på lätta fötter trippade in på minst tre pass i veckan. Det var dans, det var styrketräning, det var till och med spinning och ofta klämde jag in ett fjärde pass också. Bara för att det var kul. Jag vill ha tillbaka orken. Staminan, uthålligheten ska bli min än en gång! Jag ska regera!!! (skrivet med sammanbitna käkar och en näve som knyts i betämdhet) Nu är min tid kommen.

Argh!


December

Nu är det snart jul och jag ser verkligen fram emot årets jullösning. Vi har inte lyckats skaffa oss några egna traditioner kring jul ännu utan brukar hitta på lite från år till år. Vi brukar besöka Johnnys mamma, där även Johnnys syskon brukar husera. Ett besök hos Johnnys pappa brukar det också bli och såklart JULMAT HOS MAMMA! Sen i vilken ordning vi gör saker eller om vi delar på oss eller är en julduo hela dagen, det varierar. Traditioner ska vara lite mer förankrade för att få vara traditioner tycker jag. Men jag trivs med att göra som vi gör.
I år ska mamma jobba på julafton vilket inte ska få hindra all hennes underbara mat att ändå ta sig ner i våra magar. Nej, vi ska inte fira jul hos henne med hennes mat utan henne! Vi ska jula den 23e istället. Jag och Johnny, mamma och min bror Håkan som kommer hem från Stockholm. Fram med nåt bandat "Kalle Anka firar jul", här ska ätas och öppnas paket. Fast bara nåt litet paket. Jag är med på det och håller med om att det är bra att spara pengarna men faan, jag gillar julklappar! Jag gillar att köpa dem, jag gillar att stå i timmar och göra vackra paket och självklart älskar jag att FÅ julklappar. Under en stor fluffig och glittrig gran ska de ligga och locka till sig mina blickar tills det är dags att få öppna. Men nu är vi vuxna och plötsligt hör jag mig själv hålla med om att nej, julkappar kan vi hoppa över, vi har en trevlig jul ändå.
Men man måste ju köpa NÅT. Nåt litet.

Hur som helst så kommer julafton att firas hos Johnnys pappa och han fruga i deras hus i Kräklingbo (landet). Det har varit en sommarstuga men nu har de byggt ut och dragit in vatten och nu bor de där och har en bastu och allt. Jag önskar att jag tyckte om att basta...Men vi ska sova över där och bara ta det lugnt och spela spel och min bror ska följa med och det ska bli jätteskoj!

Jag har pyntat vår källare så gott jag har kunnat. Vi har inga gardinvänliga fönster, annars gillar jag att sätta upp julgardiner men det får duga med den avskalade julkällar-looken. Nedan ses resultatet:

                 
                   Vardagsrumsfönstret fick en stjärna och en glittrig ängel.


                  
                  Och köksfönstret fick en ljusstake, en julduk, ett rött ljus och ett glatt tomtepar.


                  
                   Här är ett gäng egenhändigt skapade julfigurer som får pryda en byrå.

En gång varje år får jag Johnny att sätta sig en stund och pyssla. Jag älskar det! Jag tycker om att skapa saker med glitter eller lera eller papper eller vad fasen som helst och blir alltid väldigt inspirerad till jul och frågar Johnny, mest på skoj, om han vill vara med och varje år säger han plötsligt ja och jag blir lika förvånad och glad. Så sitter vi en stund och pysslar och jag gör 17 figurer och Johnny gör en och det är jättemysigt. Tomten längst till vänster är Johnnys verk. Visst är den fin!

Idag ska jag jobba. Nu blir det rätt intensivt den sista perioden men efter den 17e december är jag en fri kvinna! (arbetslös...) Hotellet har haft oväntat många gäster på sistone och alla är ganska sugna på att julstänga nu.

Nu ska jag dricka en kopp te!

Hej!

RSS 2.0