Sagan om den stackars gräsänkan

Då satt man här. Ensam, lämnad, bortprioriterad och rädd bara för att några hästar ska försöka springa ifrån varandra i Stockholm. Jag har blivit gräsänka. Förbaskade Elitlopp. Inte förrän måndag natt kommer min man till min räddning och vem vet, då kanske jag ligger här alldeles utsvulten och med oborstade tänder. Har glömt mitt namn och min härkomst.

Nej, sanningen är att jag typ inte ska vara hemma något i alla fall. Jag jobbar gig ikväll och imorgon jobbar jag dag på museet och gig på kvällen. Söndag jobbar jag på dagen och ska försöka ta en lugn kväll men eftersom jag känner mig själv vet jag att jag kommer att vara jättesugen på att gå ut och dricka en stor öl på kvällen. Vi får se.

Jag har varit ute och löptränat idag! Det var andra gången och det kändes bra. Jag sprang ganska långt, i alla fall jämfört med vad jag trodde att jag skulle klara. Vilket var runt knuten ungefär. Det blev nog ett par kilometer aktivt springande med tre gåpauser. Nu har jag lite träningsvärk, en liten smula bara. Känns helt sjukt skönt. Jag har ju inte haft klok träningsvärk sen i januari och jag är en sån som gillar träningsvärk så jag är så glad så glad!

Nu har jag även satt igång med årets stora utmaning. Jag ska klara att göra 100 armhävningar på raken. Snygga, korrekta sådana på mina tår och inget jävla mesande. Jag vet, det är sjukt jobbigt att ens göra en armhävning och många fryser nog lite vid tanken på att göra fler än tio men det är därför jag tar hjälp av träningsprogrammet som finns på www.hundredpushups.com. Det är liksom meningen att man ska gå från att nästan inte kunna göra någon armhävning till att lyckas med hundra stycken. Jag ska!! När man har lyckats får man en liten dekal som man kan ha på sin blogg till exempel. "I did the hundred" står det. Den är jättefin. Och den ska bli min!


Nu är det dags att fläta sitt hår och bekläda sig i sin medeltidsoutfit i vilken jag ser ut ungefär såhär:


"Fancy some music anyone?"

Hoppas alla får en härlig fredagkväll.

Hej!

is..no....time!

Gah!
Jobb, jobb, jobbjobbjobb, träffat Johnny och annat folk litegrann, jobbjobb. Svängt förbi Växjö. Det var typ ett sammadrag av mitt liv den senaste veckan. Så ni förstår, jag har inte behövt blogga något för mer än såhär var det inte att säga. Eller, jag vill ju säga jättemycket om dagen i Växjö och dessutom firade jag och Johnny 7 år igår och det bör påpekas för det känns helt fantastiskt men i ärlighetens namn så hinner jag inte utveckla speciellt mycket för jag måste till jobbet snart!! Idag är det museum och sedan går jag direkt till Kapitelhusgården för ett gig. Det finns ingen luft mellan stunderna just nu. Mycket intensiv period.

Jag kan säga att Växjö kändes bra i alla fall. Jag vill bli låtskrivare när jag blir stor.

Jag återkommer.

Hej!

Växjö...

Nu ska jag jinxa skiten ur det här:

Idag ringde de från Växjö och sa att jag har fått en reservplats till de praktiska proven till musikproduktionsutbildningen som är...i övermorgon! That's right. På onsdag morgon åker jag och en kär vän (som jag aldrig ska sluta tacka för det här) till Oskarshamn och sen bär det vidare meddelst bil till Växjö och där skall jag genomföra spelprov, musikteoriprov, musikteknikprov, sångprov och intervjuprov. Medans den käre vännen, världens bäste karl, underbarast i stan och snäll också får sitta, ligga och sova någonstans eftersom han jobbar natten till onsdag. Stackarn. Men vi får båda godis och då är det ok.

Jag är nervööööös!!

Jag har förberett ett par grejer nu och ska öva lite till imorgon. Sen hinner jag inte förbereda mig mer för detta. Nu ska det bli av. Min kära mor grät en skvätt av lycka och ylade "Äntligen händer det grejer!". Jag kanske har väntat lite väl länge med att eftersträva min karriär...

Ok, allihopa. Önska mig lycka till!

Hej!

Så kan man bli sjuk också...

Jag hade en alldeles underbart trevlig födelsedag. Efter jobbet gick jag och Johnny till Texas Longhorn som åter öppnat sina kött och grilldoftande portar i Visby. Det var gott med en redig burgare och en bärs. Sen umgicks vi med ett par vänner på Borgen. Spelade lite biljard och drack öl och i mitt fall födelsedagsdrinkar.

Jag somnade lycklig den natten och vaknade nästa dag...sjuk. Mina två efterlängtade lediga dagar har jag spenderat halvt sovandes i min tv-soffa. Jag har haft jätteont i min stackars hals och varit alldeles ynklig och öm. Imorgon ska jag försöka gå till jobbet. Jag tror att det ska gå om jag bara tar det lugnt. Men jag missade det extra långa yogapasset som var i morse och som jag längtat efter i två veckor och för det kan jag inte förlåta min hals. Dumma hals.

Ikväll jobbar Johnny så jag sitter vid tvn som äntligen fungerar efter att Boxer har haft brott på någon kabel? Typ...Jag har varit så hiiimla sugen på att kolla tv hela dagen och så har det inte gått. Dumma tv.

Nu ska jag göra mig en kopp te och en macka. Sen ska min sjuka lekamen få vila hela natten och mirakulöst ska den bli alldeles frisk!! Bra va!

Hej!

Födelsedag!

Oj, oj, oj. Jobb, jobb, jobb! Jag har inte haft en ledig stund på en vecka. Har bara lyckats tima in lite träning, matinköp och en enda kväll med min karl. Det var i lördags. Då gick vi till s:t Hans nya restaurang. Hur fint, gott, mysigt och prisvärt som helst. Vi firade min födelsedag som är idag egentligen(....paus för gratulationer...).

Idag har jag blivit väckt med varm choklad och mackor och efter en jättemysig morgon och en karl som redan snarkar gott ska jag snart bege mig till jobbet igen. Men det är sista dagen, sen är jag ledig i två dagar! Får se om  jag orkar fira lite ikväll också för Johnny är faktiskt ledig. Kommer inte ha något födelsedagsfik eller fest för det finns verkligen ingen tid och inte så mycket ork. Så jäkla vuxet. När jag fyllde 27 var då jag slutade fira med fika och fest...
Solen skiner idag och för det är jag mycket glad. Det blir nog en bra dag. Jag önskar alla det!

Hej!

Jävla solnedgång...

Massvis med kvällar har jag lyckats observera alldeles fantastiska solnedgångar. Eldröda himlar, orangespräckliga hav, till och med en segelbåt passerade sakta medan solen doppade sin ena fot i havet häromkvällen då jag körde min bil uppför Färjeledsbacken. Jag har sett allt detta. Men har jag kunnat fota det? Nej! Inte ens min mobil har jag haft med mig för att möjliggöra ett förevigande av alla underbara solnedgångar. Så hur tänker man då? Jo, självklart tar jag tillfället i akt efter att ikväll ha kört min käre karl till psyket (till nya läsare: Han jobbar där) och åker iväg med min kamera i högsta hugg för att vid kruttornsparkeringen mötas av...blaff!

Tråkig och grå var den himmel och det hav som väntade. En ljusröd (inte rosa för rosa är en fin färg...) strimma skiljde hav och himmel åt och tjocka moln utgjorde resten av himlens prestation. Min högra hand som höll kameran sjönk långsamt och mina uppspärrade ögon smalnade besviket. Jag rättade till brillorna, tittade åter upp. Fortfarande en riktigt tråkig syn. Men kanske om man...nej, skittråkigt. Fast man kan ju ta med negativ...nope, inte ens då blev det fint.

Jag fnös åt omständigheterna och min otur denna majkväll. Ville ändå fota lite och gjorde så det. Jag är fortfarande lite sur så jag vill inte kolla igenom bilderna ännu. Tar det en annan dag. Kanske något blev bra.

Alltid, alltid, alltid ska jag ha med mig min kamera från och med nu. Alltid!

För övrigt har jag nu köpt mina nya löpskor!!! Tyvärr har jag även tappat en stortånagel som varit blå i några månader så jag kan inte ge mig ut och springa riktigt än. Men snart. Riktiga pronationsskor har jag köpt. Fast jag har ju inte betalt dem själv utan de är en födelsedagspresent från Johnny. Jag köpte ett par skor att promenera i och ha på jobbet också. Jag tror att de är en present från mamma. Jag ska väl inte spekulera i det kanske. Hon har frågat vad jag vill ha och jag har sagt skor och sen får hon lösa det precis som hon vill. 

Huvudsaken är att det var det enda jag kunde komma på att jag vill ha i födelsedagspresent. Seriöst, kunde inte komma på något annat. Då var man 27 snart och allt normalt skoj har slutligen utrymt min kropp. Skor. Inte snygga, kvinnliga, festskor utan funktionella, praktiska gympapjuck. Jag är lyckligare än någonsin!

Hej!


RSS 2.0