Göteborg!

Vi har haft en alldeles makalöst skön helg hos min Tove och hennes karl i Göteborg!! Vi lyckades äta så gruvligt god mat varenda dag, drack en massa vin och spelade en massa Carcassonne. Vi har även köpt ett eget Carcassonne med alla extra tillägg så daglig Carca kommer det att bli i Växjö framöver. (man säger Carca om man är lite cool)

Detta äger vi. Eller i alla fall ett likadant...

Lördagen var en succé. Det var inte bara Johnny som sprang mellan spelkassorna på Åby utan Tove och Thomas var alldeles fängslade av hästarna, spelet och oddsen och de plockade även hem en och annan vinst. Vi hade grymt trevligt hela dagen och Johnny fick 6 rätt på V75 och det var riktigt kul. Men desto gladare tror jag att han blev när han, efter att avundsjukt ha frågat en i personalen var man kunde få tag på en sån där snygg V75-tröja och fått till svar att de inte går att köpa, plötsligt hade en i sina händer för att den supersnälla personalkillen slitit av sig sin i barmhärtighet och välvilja och donerat den.

Såhär fin är tröjan:

Vad Johnny anbelangar kan jag säga att bilden inte ens är i närheten
av att representera den glädje han verkade uppleva på plats. Han
tycker bättre om att vara på trav än att bli fotad kan vi konstatera.

Vi hann träffa Johnnys syster som bor i Göteborg men opraktiskt nog pluggar i Skövde. Jag insåg att 4 km till skolan inte är så farligt ändå...Vi bestämde oss för en lunchbuffé på Pizza Hut. Ett beslut man sällan ångrar. Det var riktigt smarrigt och oerhört prisvärt i alla fall för Johnny som drog i sig rekordmånga åtta pizzabitar. Han är min hjälte och förebild!


Thomas, Johnny och Tove med ölmundering på Åby trav. Den ursnygga
travkepsen på Thomas huvud är min och matchar Johnnys tröja. Löjligt
med matchande kläder kanske, men även väldigt chic!


Mina fina vänner!!Lagar mat (Tove) och dricker öl (Regis)!

Det är väldigt fördelaktigt att befinna sig på det fasta landet och kunna sätta sig på ett tåg i några timmar och sedan vara i Göteborg eller Kalmar för den delen. Dit hoppas vi på att kunna åka snart och hälsa på andra fina människor men jag vill också uppmuntra till att komma till Växjö och hälsa på. Nu har vi ju ett Carcassonne som kanske är det roligaste sällskapsspelet i hela universum!

Och på tal om universum, nu ska ni få höra go vänner: Jag är ju lite hobbystjärnskådar-intresserad som någon kanske vet och minns från förr. Det har blivit alldeles för lite skådning de senaste åren men nu är jag igång igen och Johnny är på så länge han inte måste stå och frysa alldeles för länge. Jag har länge stört mig på att en, vad jag utgått ifrån är en planet för den är så jäkla ljusstark har dominerat stjärnhimlen ett bra tag nu och jag har undrat vad i hela friden det är men inte bemödat mig med att att reda på det. Jag har tänkt att det borde vara Jupiter eller Saturnus. Hur som helst. Hos familjen Tove finns det visst ett teleskop! Detta slets ut mitt i natten till vissas protester men jag insisterade och det var det värt för vi fick se Jupiter! Så sjukt klart och tydligt att meleringen syntes och alla fyra stora månar glimmade på rad runt planeten. Jag kan knappt tro att det är sant. Det var helt otroligt!! Det var ett riktigt bra teleskop och ja...vad ska man säga. Jag vill ha ett teleskop!

Nu har jag skrivit blogg så jag har blivit alldeles hungrig. Jag kan ju avsluta med att informera om att ungefär världens godaste lasagne står och väntar på mig i köket! Tove har fått konkurens. Världens finaste människor har man visst samlat på sig!

Det är fint det!3 veckor

Tiden flyger verkligen när man pluggar. Tre veckor är snart avklarade. Det har varit intensivt och kommer att bli mer för imorgon torsdag ska jag ha den första lektionen i mitt "huvudinstrument" Musikproduktion. Det kommer jag sedan att ha lärarlett tre timmar i veckan och det blir väl en hel del valfri tid i studion också för jag är väldigt grön på detta område. Jag är faktiskt lite nervös. Alla andra ämnen har jag en bra uppfattning om nu och mycket har jag haft förr om åren så jag vet vad jag ska förvänta mig och jag kan redan en hel del som för många är nytt.

Imorgon blir det en hysterisk dag för jag ska även ha några timmar musikvetenskap där jag kämpar som ett djur för att hinna med i den engelska litteraturen. Jag funderar på att lägga upp ett litet stycke från boken på min blogg så att alla får en chans att se vad jag egentligen håller på med. Sida upp och sida ner av förklaringar och beskrivningar kring konstmusikens historia. Många musikstycken beskrivs bitvis i detalj på denna underbara akademiskt musikvetenskapliga engelska och man ställer sig frågan: Vem skriver en sådan här bok? Och hur mycket fick hon för det? Man undrar även om anledningen till att den inte är översatt till svenska är att det helt enkelt inte finns någon människa med det överjordiska tålamod och den absurda kunskap om dels det engelska språket och dels de musikvetenskapliga analyser, historiskt och teoretiskt, mellan 500-tal och 1900-tal som krävs för en sådan uppgift. Vad vet jag?

Jag har pluggat färdigt för kvällen och ska nu lite rappt packa min stora äventyrsväska för imorgon efter musikproduktion, musikvetenskap och repetition med mitt lilla Växjöband så far jag och Johnny på äventyr till Göteborg! Vi ska äntligen hälsa på min Tove och hennes karl och deras katter! Jag ser fram emot en helg fylld av LEDIGHET! Planerna innehåller besök på Åby trav (med eventuell korrigering av finanserna), mat och rödvin, någon liten fika kanske och allmänt navelpill. Jag kan knappt tro att det är sant faktiskt.

Nu är jag riktigt jäkla trött.

God natt!

core-söndag

Nu har jag fixat ett medlemskap på Olympen träningscenter här i Växjö och redan testat deras afropass och det var kul och bra och deras Funktional moves som var sjukt bra med duktig instruktör. Idag ska jag premiärträna core! Ser fram emot en riktig magmördartimme. Jag vill ha träningsvärk!!

Jag har haft problem med huvudvärk och spända axlar och nacke sen vi kom hit och jag kastade mig djupt ner bland alla böcker men sen jag kom igång igen med lite träning så-voila! Jag mår mycket bra i min kropp och tror helt och fullt på den helande och balanserande effekten som träning har. Men det var nog inget nytt...

Johnny står i köket och visslar glatt och ska baka LCHF-bröd. Flera års nattarbete har gjort att han inte sover så jättebra men han håller sig vid mycket gott mod ändå och tar denna enorma förändring som en riktig hjälte.

Jag tycker att varje dag är spännande och rolig och alla lektioner hittills är jättebra. På måndagar har vi vokalensemble (kör) och det har jag verkligen längtat efter under mina år som icke musikstuderande. Det är jätteskoj! Vi har fått några låtar och ska nog framföra dem på någon liten lunchkonsert när vi blivit lite bättre.
Dessvärre går typ all min tid till musikvetenskapen. Hundra sidor ska läsas till på tisdag. Jag tycker att det är jätteintressant men jag har ohjälpligt kommit efter för att boken inte dök upp i tid och nu får jag strunta i att komma ifatt för att hinna läsa på inför nästa föreläsning. 100 sidor. Så idag blir det träning och sen blir det läsning.

Nästa helg ska vi hälsa på min Tove i Göteborg! Det är då V75 på Åby travbana så Johnny ska få se det på plats och vi andra följer nog med dit och sysselsätter oss med...ja, man kan väl dricka öl och äta korv om man blir trött på alla hästar men förhoppningsvis ska även själva travet vara lite skoj.

Ha en bra söndag!

Hej!

Oh lord

Nu har jag fått litteraturen till musikvetenskapen. Ikväll har jag läst, och läst och läst och jag har skrivit om vad jag har läst men jag orkade inte sammanfatta färdigt hela kapitlet. Har några centimeter kvar av det obligatoriska a4-pappret som måste fyllas. Herre! Jag är helt slut. Underbare Johnny matade mig med supersmaskigt kött med potatis som man kunde mosa ner i grymt god sås. Tack och lov att han ser till att jag över huvud taget överlever.

Vi har hunnit namnsdagsfika idag också. Det var ju Roy och någon till som hade namnsdag och jag bestämde mig för att hitta ett konditori där de hade GRODBAKELSER men när vi väl var på stan insåg jag att det går alldeles utmärkt att besöka vilket konditori som helst. Vi åt dammsugare och arrackboll och en kola-chokladkaka. Först åt vi macka. Det var gott och Roy var nöjd.

Det är sent och jag ska sova. Imorgon ska jag gå upp, äta frukost och skriva klart musikvetenskapsuppgiften så att jag raskt kan börja på nästa. Sen har jag bara två stycken uppgifter kvar tills jag är ifatt och allt ska lämnas in på torsdag. Härligt? Jorå, jag vet.

Med min stora gröna engelska kursbok med namnet "Concise history of western music" bredvid mig, brillorna på nästippen och ett anteckningsblock med virriga anteckningar i knät känner jag mig som en riktig student. Idag blev det till och med nudellunch. I am good at this!

Goder afton!


Gardiner

Idag har jag strukit och hängt mina fina och efterlängtade gardiner. Vi hade tvätt-tid igår. Det är nackdelen med att bo såhär. Tvättstuga. Jag gillar det inte. Det kräver planering, det tar tid, man riskerar att träffa på elaka små surtvätt-tanter och surtvättgubbar och oftast är maskinerna dåliga och i vårt fall väldigt dåliga. Det blev till och med missfärgningar på mina vita tränlinnen! Men gardinerna är faboulous! Äntligen har vi fönster med riktigt dagsljus och plats för gardiner och lampor. Och man kan öppna dem och vädra!

Min första skolvecka var jättebra och rolig men mer krävande än jag har märkt för när jag kom hem igår efter ett rep så kolapsade jag faktiskt en smula. Jag fick en konstig migränliknande känning och ville bara ligga i mörkret med öronproppar i så det gjorde jag och idag har jag sovit en massa så nu känner jag mig lite piggare. Vi har haft trevligt besök av min svärmor och hennes karl som svängde förbi med husbilen. De är på väg till Göteborg och passade på att kolla in vår lägenhet och få sig lite fika.

Jag har fortfarande inte lyckats fota staden i all sin glans men vackra bilder kommer att komma.

I övrigt väntar jag på att min musikvetenskapslitteratur ska komma så att jag kan läsa ifatt de 200 sidor som jag, och alla andra i klassen typ, redan ligger efter. Nästa vecka drar det igång på riktigt med alla ämnen. Då blir det vokalensemble, ensembleledning, musikproduktion och brukspiano utöver de ämnen vi redan har haft vår första lektion i. Jag ser fram emot det. Ska bara krya på mig ordentligt först och det hoppas jag ska ske under morgondagen. *hålla tummar*

Johnny hälsar att han inte får någon mat och att jag slår honom med hans egna strumpor varje dag. Tro honom om ni vill...

God natt!

RSS 2.0