Lunchkonsert!!

Idag har min fina lilla klass haft lunchkonsert på skolan. Det gick jättebra! Alla är superduktiga och hade valt bra musik att spela. Min grupp har filat lite på "Vem ska jag tro på" av Thomas diLeva och den fick jag äran att sjunga och även blockflöjta lite på. Sen gjordes vår countryversion av Alice Coopers "Poison" och på den spelade jag trummor. Jag har övat flitigt och det blev mycket taktfast även om jag lyckades tappa vispen lite snabbt vid ett tillfälle men det räddade jag så att ingen märkte något :-) Vi spelade också "Calico skies" av Paul mcCartney. En jättehärlig gladlåt som gjordes ännu gladare av att vi hade med blockflöjt och melodikum. Det gläder mig att säga att blockflöjten nu är mycket omtyckt och respekterad i min klass. Många är förvånade över hur bra det faktiskt kan låta. Så brukar det ju vara. Ännu en publik fångad och förd till Blockflöjt city! Jag gör mitt jobb här i Växjö kan man säga.


Här är jag och min grupp när vi spelar "Vem ska jag tro på" i
dansbandstappning. Jag sjunger med trutig mun.


Vi sjunger "Calico skies". Blockflöjten hålls redo för snygga fills medan
munnen sjunger en stämma till melodin. Erik spelar melodikum med slang.


Här sticker jag upp bakom trummor och gitarrhalsar i "Poison".


Men det är ändå såhär jag känner mig själv i musikaliska sammanhang.
Tillsammans med Erik solar jag mig alldeles blå. Vilken feeling, va!

Det har varit en jätterolig dag och en jätterolig tid! Nu är denna delkurs slut kan man säga. Men jag tänker nog försöka vara med i någon ensemble i alla fall så att jag kan fortsätta spela och så verkar de flesta tycka. Den 15e december har vi julkonsert och då är det jag som ska till stor del sköta ljudet är det sagt så nu får jag lägga lite krut på ljudtekniken och mina musikproduktionslektioner.
Nu är jag i alla fall helt klar med musikvetenskapen för denna termin (om inte läraren är jättemissnöjd med min essä och vill ha kompletteringar) och det kan jag säga, det är jätteskönt!
Imorgon har vi körkonsert med klassen och på fredag åker vi till Kalmar och ska hälsa på folk och gå på maskerad! Sen är det typ höstlov eller "kulturlov" som man kallar det. Det innebär inte att jag är lektionsfri men det innebär att vissa lektioner inte blir av. Lite lugnare vecka helt enkelt. Skönt!

Hej!


Jag skrev VG!

Ja!
Jag fick tillbaka musikvetenskap-salstentan idag och det visade sig att mitt hårda slit gav VG som resultat. VG!
Jag är riktigt nöjd och glad och lättad. Nu är det över och jag kan gå vidare i mitt liv (genom att börja skriva på de två inlämningsuppgifter som fortfarande ska in för att jag ska få mina fina poäng för denna delkurs).

Ikväll är det klassfest. Jag har sett fram emot det. Johnny får såklart vara gästspelande klasskamrat. Han älskar ju musik lika mycket som vi i klassen, fast han är glad konsument istället för svår utövare. Först ska vi repa inför lunchkonserten på onsdag. Sen knäcker vi första bärsen.

Jag var på ett efterlängtat afropass igår och dansade tills jag blev alldeles rusig. Det var åter en massa härliga tränorfiner som susade sina varv i min kropp. Tack!

Jag vet inte hur det ser ut i resten av Sverige men här i Växjö har det snöat. Vilket kan vara fint men inte den här gången. Min cykel hade imorse frusit ihop till en isklump som jag med nöd och näppe lyckades låsa upp. Växlarna var fastfrusna också så att det inte gick att växla. Så jag cyklade de fyra kilometrarna till skolan på ettans växel. På spåriga isknöliga cykelbanor. När jag kom fram var jag blöt och sur.
Men det spelar ingen roll för nu är jag hemma och varm, ska ta en liten lur och en dusch och sen bir det party.

Trevlig torsdagkväll alla!

Hej!

Dyr dag

Idag har jag beställt saker på nätet till ett värde av 876 kronor! Jag är alldeles tokig. Får man göra så när man är en fattig student? Det är inte ens böcker jag har beställt. Och inte är det teknikprylar som jag kan använda på musikproduktionen. Däremot köpte jag ett par asbra hörlurar i fredags. De ska jag använda fritt när jag sitter och mixar och producerar. Även Johnny får användning för dem vid datorn. Jag lyckades pruta ner dem väldigt mycket genom att spela "jag är en fattig student med talang och om jag bara fick en chans"-kortet. Gubben i butiken hade dessutom ingen koll. Han gav mig ett pris som gjorde att han faktiskt gick back, det sa de i en annan musikaffär där vi också kollade på hörlurar. Det var fult gjort av mig men också bra. :-)

Nej, idag har jag lagt mina pengar på skönhetsbevarande och framhävande krämer! Jag köper dem inte så ofta, vilket är tur, för de är dryga men faktum är att jag inte vill vara utan dem ens i dessa fattiga tider. De gör mig len och lystrig! Så det får det bara vara värt. Man har väl inte jobbat som en galning och sparat och sparat och sparat för ingenting. Jag unnar mig det!

Idag skulle jag även unna mig träning men jag är fasen inte helt frisk ännu. Det blir promenader med smått motvilliga fötter för mig just nu. Igår gick jag omkring i ett jättetjusigt villaområde på "söder" och förundrades över alla fantastiska sekelskifteskåkar. Alltså sekelskifte som i 1800-1900. Många hus här kommer från den tiden. MYYYYYcket fina!

Ikväll blir det film och kanske en pizza, vad vet jag? Jisses vad vi spenderar! Nåja, det kommer andra tider, snålare tider. Men just nu spenderas det en del. Bilen vår har ju lagt av också. Väntar nervöst på prisförslag från verkstaden. Jag förstod vilken jäkla röta jag hade mitt i all otur när bilen la av efter en korsning så att jag precis kunde styra in den till en bussficka och undvika att bli stående mitt ute på vägen. Det var skitläskigt. Sen var det bara att ringa bärgaren. Hm. Alltid är det något.

Nu ska jag fortsätta med min söndag som är lugn och skön.

Hej!

Blååååsa bort dammet

Åter igen dammar jag av min lilla blogg som inte alls trivs i Växjö där den knappt får någon uppmärksamhet. Nej, på två veckor har jag lyckats plugga tre. Ungefär. Men nu är den förbenade musikvetenskapstentan skriven och det kändes ok och jag tror att jag blir godkänd i alla fall. Andra skoluppgifter har hoppat upp och ner och viftat och ropat med sina små läxröster och visst har jag gjort det som är nödvändigt, det som ska lämnas in och det som ska visas upp (pianoläxan satt som en klocka i måndags) men jag har NÄSTAN inte orkat hänga med. Den senaste veckan har det varit mycket känslor i min klass som nu har en jättefin sammanhållning och har pluggat ihop en hel del inför tentan. Vi har larvat oss och lyckats skratta tills vi har gråtit vid flera tillfällen. Sådär så man helt går över till att bara gråta. Folk har brutit ihop lite då och då. Det blir så. Vi blandar musikämnen som kräver lite feeling med teoretiska ämnen som vi inte är så bra på men som vi bara VILL kunna. Nu! Känslorna är väldigt tillgängliga genom hela processen. Musik är skitsvårt!

I helgen som var hade jag i alla fall min underbara mamma på besök och jag som hade tänkt plugga lite medans hon var här insåg snabbt att det är fan inte klokt att man ska behöva det. Så jag stängde böckerna på torsdagkvällen och i det tillståndet fick de vara hela helgen. Det var nog det smartaste jag någonsin har gjort. Jag gick från att vara alldeles färdig och trött och frustrerad och stressad till att efter helgen känna mig alldeles lugn och glad. I skolan på måndagen fick jag höra att jag nästan hade ändrat utseende sen innan helgen. En ny och förbättrad Regis!

Vi var på Ikea på fredagen och käkade korv och glass för det måste man och vi köpte och fick(!) lite smått och gott. På kvällen gjorde mamma stuvad potatis, mmmmmmmmm, och isterband till henne och Johnny och vanlig korv till mig för jag har fått för mig att jag inte tycker om isterband.
På lördagen drog jag runt med mamma på stan i Växjö och vi hade en jättemysig dag och sen åt vi tacos!!! I löööv tacos!
På kvällen började Johnny känna sig dålig och blev snabbt sämre med feber och snor och hosta som följd. Så nu har han också varit sjuk och vi kan gå vidare med våra liv med suveräna nya antikroppar som skydd i Växjös kalla vindar.

Söndagen spenderade jag hukad över en liten virkning. Jag svor och gormade (som vanligt) när det inte gick bra men tack och lov är min mamma ett sant virkproffs så hon visade och hjälpte och snart är virkningen klar och då kommer det en bild, det lovar jag. Den är jättefin!

Så den här veckan har jag pluggat från tidig morgon till alldeles för sen kväll men det gav nog resultat. Johnny har varit en spillra av sitt forna jag men är nu nästan helt frisk. Idag ska jag samla ihop veckans ignorerade skoluppgifter och ta hand om dem och imorgon ska vi gå ut och äta för att fira att första tentan är klar.

Ja, så är det.

Hej!

Inte frisk!

Oj, oj, oj. När jag väl "får" tid att sätta mig för att blåsa dammet av den gamla bloggen så är det för att jag egentligen skulle varit på vokalensemble just nu men jag är sjuk så jag är hemma. Började känna mig sådär rivig i halsen igår och utstod under natten utvecklingen av en jävla förkylning. Jag är inte helt deckad. Jag var minsann på min pianolektion idag och det gick åt skogen men jag var i alla fall där. Körsång har aldrig passat sig för dem med riviga halsar så det struntar jag glatt i idag.
Istället har jag suttit i soffan och hängt med huvudet över min musikvetensakapsbok och hoppats att något av det som står där ska åka in i min hjärna och helst fastna, om än för en liten stund. Tenta nästa torsdag. Ångesten kryper omkring i min skolväska och hoppar upp med ett vrål varje gång jag går förbi. Försöker att plugga ifatt i förväg eftersom vi får besök av min kära mor i helgen och då vill jag inte behöva tänka på några tentaångestdjur som hoppar upp och vrålar. Då ska vi åka på Ikea och så ska vi äta mammas mat tills vi skäms och på lördagen ska mamma och jag gå på stan minsann! Det ska bli hemskt trevligt och jag har förtjänat det för jag tycker att jag kämpar på så duktigt. Känner knappt igen mig själv...

Men min driftighet har sina nackdelar och ambitionen att gå på fest både fredag och lördag var nog högre än jag förstod. Vi har haft en supertrevlig helg men den tog lite kål på mig.
Besök från Gotland fick vi i form av Jonas som pluggar distans och kommer till Växjö en gång i månaden. Vi tog med honom på studentpub! Vi var nog äldst på stället utan tvivel och alla hade vi väl åsikter om de oerfarna ungdomarna som utgjorde personalstyrkan. Det var verkligen en upplevelse: Där fanns billig öl, ostädade toaletter som inte gick att låsa, virrig och okunnig personal som jag aldrig hade anställt ens om jag fick betalt, många fulla och uppklädda (snarare nerklädda om man betänker mängden tyg...) ungdomar som raggade på allt och alla. Ett myller av människor stod utanför i kö ända tills inträdet stängde och några fick vända hem igen. Jag skulle ha varit så bitter om min utekväll blev en kall kväll i en kö utanför ett ställe! Så bitter! Jag tyckte ju synd om dem men de flesta hade nog väldigt roligt, både inomhus och utomhus. Min karl hade roligt i alla fall och det hade jag också för mitt sällskap var av högsta klass och det väger upp för den sunkiga, smått patetiska inramningen. Eller var det kanske vi som var patetiska som 27, 35 och 36 år gamla valde att gå på studentpub...
Huvudskälet till att vi gick dit var att en i min klass skulle spela med sitt band och de var jätteduktiga, de spelade typ country-rock. Mycket bra. Min klasskompis hade skrivit upp Johnny och Jonas på en lista så att de fick komma in. De är ju inte kårmedlemmar och det måste man egentligen vara för att få gästa dessa fascionabla tillställningar!

Veckorna går väldigt fort och är väldigt intensiva. Jag försöker att vara i skolan tidigt varje dag även om mina lektioner inte börjar förrän runt lunch. Jag håller ju på och lär mig ett musikprogram som heter Pro tools och det lägger jag massor med tid på att ens förstå grunderna i. När man kan det kan man skapa en massa snygg musik och det ser jag fram emot.
Jag är lite sur för det finns knappt någon tid att träna. Jag får liksom inte plats med allt i mitt liv. Har alltid tyckt att dygnet har för få timmar. Mina fötter och benhinnor har varit töntiga så jag kan inte riktigt vare sig löpträna eller promenadträna heller. Hörde om ett ställe i stan där det finns body pump!! Varför köpte jag inte kort där istället? Olympen är väl bra men inte så inspirerande. Lysrörsbelysning och blåa golv som belyser varje glåma! Tyvärr!

Jag är lite extra sur och trött eftersom jag inte är kry så man får som läsare nu direktiv att ta det negativa som skrivs med en och en halv nypa salt. Vi får se hur jag mår nästa gång jag lyckas skrapa fram en blogglucka.

Nu lagar min underbare man broccolisoppa till mig. Gott!

Hej!

RSS 2.0