Hemma i snön

Vi har varit i Sverige sedan i torsdags och i Växjö sedan i söndags kväll. Överallt är det bara kallt och snö! Var är den varma sanden? Var är kamelerna? Var är min gratis öl?

Vi har haft det underbart eller i alla fall så underbart som man har i ett varmt land på ett all inclusive-hotel med fasta buffétider och en egen liten strand så att man aldrig ens behöver lämna hotellområdet. Vi brukar föredra att äventyra lite på egen hand när vi reser och jag blev lite stressad när personalen i restaurangerna på hotellet i stort sett slet bort tallriken medan man fortfarande åt. Och jag kommer aldrig att sluta vara sur för att jag inte fick youghurt till lunch den dagen då jag var sjuk. För på lunchen "finns" bara buffé. "Jag vet att ni har youghurt i köket era jäklar för det finns ju varje morgon på frukosten" försökte jag men "NO" det gick inte. Inte kul att bara äta varm mat när man är magsjuk. Det blir ju en annan inställning till servicen på ett ställe där ingen betalar. Oftast var den jättebra men det märktes att det var andra sorters krav.

Det var nackdelarna. I övrigt var det ljuvligt att bara sola och bada och läsa bok. Dagen vi spenderade i Kairo var den bästa och om den kommer mer att skrivas och kompletteras med bilder. Det var skoj att vara en stor familj. Vi hade ju sällskap av Johnnys far med fruga, hennes dotter med man och tre barn.

Nu har skolan dragit igång igen som om vi aldrig varit härifrån så nu är det dags att knoppa så jag orkar med morgondagen men jag ska försöka hinna med en klokare reseskildring snarast.

Hej!

RSS 2.0