Tjo!+lite om ångest

By recuest av en mycket speciell vän publicerar jag en rolig tränbild på mig själv. Det var en varm dag, vi var i Turkiet på semester och hotellet hade ett skitkasst gym med ett trasigt löpband, en sån där crosstrainer som bara gick med ett enda motstånd som knappt var något motstånd och en hantel av varje vikt. Men jag gjorde det bästa av det och lurade med mig Johnny, som är förvånadsvärt öppen för förslag när han är på semester, och vi genomförde något slagt Regis-lett semesterpass. Självklart ville jag ta en crazy picture efteråt medan Johnny var nöjd med att hålla sig på andra sidan kameran. Fast han har okejat att hamna på bild på min blogg så det kommer han inte undan.

Var på nya body pump-koreografin igår och lyfte min skivstång med förnyad glädje och kraft. Det är motiverande att ha samma koreografi i tre månader och sen byta. Nya övningar, ny musik, ny energi!
Nästa trän blir på tordag. Då blir det först yoga på morgonen (grymt underbart sätt att börja dagen) och på kvällen ska jag testa den rätt nya och mycket omtalade träningsformen Functional moves som tydligen får en att dö på plats för att sen födas på nytt till en ny förståelse för sitt vara. Tjo! Jag längtar.

De som har kännt mig ett tag vet att jag inte alltid har varit sån här. Jag var en mycket ångestfylld och trasig liten tjej under mina ungdomsår och i ärlighetens namn får jag nog erkänna att ångest alltid kommer att vara en del av mig och mitt liv. Jag har ju givetvis mognat och hittat olika sätt att leva med den (och slutat röka, supa och börjat ta hand om mig själv vilket förbättrar förutsättningarna en smula) men i motgång är ångest min reaktion. Jag vet inte så mycket om ångestrelaterade sjukdomar men vad spelar det för roll. Jag vet att det gör ont och är fruktansvärt men att känslan av ångest inte i sig är farlig på något sätt. Sen blir man väldigt trött av att knalla omkring med fullt påslag, spänd som en långbåge och rädd för allt som rör sig mot en och i såna perioder måste man anpassa sig lite men inte för mycket. Att skita i att ångest finns kan vara något av det smartaste och dummaste jag har gjort. Man måste kanske sova mer och definitivt sänka kraven på sig själv men om man inte samtidigt går ut och träffar folk och ger sig själv livet. Ja då lever man inte och 1-0 till ångest.
Nåja, nu har jag varit ärlig om detta.

Det roliga är att jag tycker att det är lättare att öppet erkänna att jag har mått kasst än att erkänna vilken trändåre jag har blivit!

Dagen bjuder mig på en elak väckning av min sovande nattjobbande karl så att vi kan åka och handla tillsammans. Han har sagt att det är ok att väckas idag men jag är väl medveten om att det inte kommer att låta så om ett par timmar när väckningen ska genomföras. Men upp ska han!
I eftermiddag ska jag jobba och imorgon bitti likaså och sen är jag ledig i två dagar! Puss på livet. Jag önskar alla en fantastisk dag!
Hej!
Over and out

Att träna gör mig glad


Ylande grannbarn och fruktsallad

Vi bor i en källare och hyresvärdfamiljen bor givetvis över oss i huset som källaren tillhör. Det är så rysligt lyhört att när jag nu sitter här med fruktsalladsresterna från igår kan jag höra det minsta barnet yla högt av missnöje inför livet. Besviken, lämnad, fullständigt förstörd. Han är väl två bast kanske. De är annars supertrevliga men ack så det dundrar och skramlar där uppifrån. Varför byggs lägenheter överhuvudtaget så? Det borde väl finnas material som isolerar ljudet eller dämpar rejält så att man slipper höra varenda ord grannen säger eller varenda låt de lyssnar på. Gud bevare en väl om man får en granne med dålig musiksmak. Eller en med sån där irriterande röst som hon i Nanny. Fruktansvärt! *huttra*
Jag ska dra iväg och träna lite snart. Idag blir det aerobic mbl (mage, bak, lår...hi, hi). Varje gång är det frestande att ta på sig de gamla benvärmarna och tightsen och det färglada svettbandet (om jag hade haft en så fantastisk garderob men på 80-talet hade jag fullt upp med att födas och sen vara irriterande småbarn). Jag tycker att det är så skoj med sån här träning. Jag släpper alla hämningar. Den gamla, ondskefulla rökande och dissande Regina är som bortblåst och ersatt av en svettig, hurtig, tränings-bh-förklädd superpuff! Som faktiskt ett par gånger spontant under ett jobbigt men kul pass har utropat små förtjusta "wohoo!" Ja, jag vet. Så energisk får man inte bli. Men jag har inte varit ensam.
Jo, träna är skoj. Och också att dricka vin. Vilket jag ska göra ikväll på Italien-festen. Ska åka till bolaget och köpa senare. Hade en underlig dröm inatt om att bolaget var stängt. Blir lite orolig...
Tack å hej!

Family guy!

En fantastiskt sjuk och alldeles underbar serie. Sällan skrattar jag högt när jag kollar på tv själv men Family guy framkallar min allra ondaste humor och jag kan inte hjälpa det. Jag älskar det!
Jag har ganska spridd smak gällande tv-underhållning då jag även är fullständigt förtjust i Gilmore Girls (har boxen med alla säsonger), Sex and the city (lycklig ägare av box som är designad som en skokartong), alla möjliga äventyrsfilmer och filmer och serier som har med glada, dansande (so you think you can dance)människor att göra. Gamla Disneyklassiker är ett måste då och då. Just nu lånar jag även en box med alla Eddie Izzards framträdanden. Han är alldeles genial!
Ja, tvn är min vän. Försöker varva med radio och det funkar ganska bra. P3 verkar skoj, har just börjat lyssna lite på det.
Ikväll blir det fika med kompis Jessica och imorgon är jag ledig och ska på fest hos en kompis vars bror är här och hälsar på. De är italienare. There will be eating!!
Land att flytta till om Johnny vinner på V75 och gör oss ekonomiskt oberoende (han har lovat): Italien! Nu kurrar min mage.
Hej!

Såhär glad kan jag vara!


Från min källare

Ja. Jag sitter i min lägenhet som råkar vara en källarlägenhet som råkar bli kallare och kallare för varje dag nu när höst är här och vinter närmar sig. Hutter. Jag bor i Visby. Jag är 26 år. Jag tror att det är svårt att blogga. Jag tror att det är svårt att vara ärlig. Jag vill så gärna författa något som alla tycker är grymt bra, givande och intressant. Så just därför, för att gå emot den inställningen hos mig själv ska jag försöka skriva så mycket ointressant nonsens jag bara kan :-) För livet är inte så jävla intressant. Eller?
Många dagar passerar utan att man gör något speciellt. Idag, till exempel, ska jag jobba. Jag börjar kl 14. Jag jobbar i receptionen på ett hotell. Jag har haft chansen att göra något av min dag men inte mycket har hänt. Resultatet av min "overksamhet" blev i och för sig skapandet av denna blogg vilken fasen inte är så dumt när jag tänker efter. Ha, vad bra jag är...
Jag jobbar till 21 ikväll och börjar kl 06 imorgon. Så ser arbetstiderna alltid ut vilket kan orsaka lite sömnbrist då och då men annars är det rätt ok.
Min karl, Johnny, jobbar natt så han sover för fullt just nu. Det kan vara rätt trist när man har förmiddagarna lediga som jag har varannan dag att ändå inte få träffas så mycket. Vi sliter verkligen inte på varandra. Efter 6 års förhållade har vi träffats sammanlagt kanske ett :-)
Nej, den här dagen blev så lagom produktiv. Snart är det dags att äta lite lunch och ta på sig arbetsdressen, vit skjorta, svarta brallor och en svart väst alternativt pullover. Med västen ser jag lite ut som en trollkarl men det känner jag inte för idag så det får bli pullover.
Hej då lilla blogginlägg...

Välkommen till min nya blogg!

Nu är det dags. Bloggdags!

RSS 2.0